Kraftig revansje mot Everton

Av: Joakim Rødven 02.03.23

Et Everton i poengnød ble utklasset på Emirates stadium.

Da lagene møttes på Goodison Park tidligere i februar ble det en skuffende affære, etter at James Tarkowski satte inn kampens eneste scoring.

Om resultatet fra det forrige oppgjøret fremdeles lå langt framme i pannebrasken er uvisst. Det var derimot en særdeles skuffende åpning på kampen fra Arsenals side.

Mens Everton var fornøyde med å drøye tid og ligge strukturert i forsvar, sleit Arsenal med å bryte ned gjestene fra Liverpool.

Da er det fint med spillere som kan dra opp litt magi ut av intet.

En førsteomgang uten nevneverdige høydepunkt ebbet sakte og sikkert mot 0-0, men fem minutter før halvtid dro Bukayo Saka frem et gyllent ess i ermet.

Oleksandr Zinchenko slo en nydelig stikker som åpnet hele forsvaret til bortelaget. På to berøringer mottok, og tilrettela, Saka ballen og hamret til på touch nummer tre.

Ballen suste opp i det nærmeste hjørnet, rett utenfor rekkevidden til keeper Jordan Pickford.

Inne i overtiden raslet det igjen i nettmaskene bak Englands landslagskeeper. Denne gangen var det Gabriel Martinelli, som er i ferd med å finne tilbake til godformen, som satte ballen i mål.

Saka snappet ballen fra en uoppmerksom Idrissa Gueye og ballen havnet i beina til Martinelli som gjorde ingen feil mot Pickford.

Scoringen ble først annullert for offside på vår brasilianske angriper, men etter en nøye VAR-sjekk konkluderte bildene med at scoringen skulle stå.

Dermed 2-0 til Arsenal halvveis, en svak omgang av The Gunners til tross.

Over i andre omgang var det mer et spørsmål om hvor stygt dette kunne bli for Everton, for det var hjemmelaget som førte an i Nord-London.

De holdt lenge, men i det 70. spilleminuttet ristet Martin Ødegaard seg av markeringen og plasserte et strøkent innlegg av Leandro Trossard kontant i mål.

Det var på venstresiden det fungerte i 2. omgang. Snaue ti minutter før full tid noterte Martinelli seg for sin andre scoring i kampen da han smatt forbi Everton-forsvarerne.

En ny smart pasning av Zinchenko fant innbytter Eddie Nketiah, som hadde sneket seg fri inne i Toffee's 16-meter. Fra venstresiden la spissen en god pasning inn rett foran målet til Pickford, og der stakk Arsenals nummer 11 frem en følsom høyrefot. 4-0, takk for dansen.

Med den seieren er nå Arsenal ajour med sine seriekamper, og ligger i øyeblikket fem poeng foran Man City på andreplass.

Nå starter innspurten med de siste 13 kampene av årets sesong, og hvert eneste poeng blir kritisk for å opprettholde tittelhåpet.