Kampdetaljer

Kraftig revansje mot Everton

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Arsenal 4

    Saka (40)
    Martinelli (45' 79)
    Ødegaard (70)
  • Everton 0


Et Everton i poengnød ble utklasset på Emirates stadium.

Da lagene møttes på Goodison Park tidligere i februar ble det en skuffende affære, etter at James Tarkowski satte inn kampens eneste scoring.

Om resultatet fra det forrige oppgjøret fremdeles lå langt framme i pannebrasken er uvisst. Det var derimot en særdeles skuffende åpning på kampen fra Arsenals side.

Mens Everton var fornøyde med å drøye tid og ligge strukturert i forsvar, sleit Arsenal med å bryte ned gjestene fra Liverpool.

Da er det fint med spillere som kan dra opp litt magi ut av intet.

En førsteomgang uten nevneverdige høydepunkt ebbet sakte og sikkert mot 0-0, men fem minutter før halvtid dro Bukayo Saka frem et gyllent ess i ermet.

Oleksandr Zinchenko slo en nydelig stikker som åpnet hele forsvaret til bortelaget. På to berøringer mottok, og tilrettela, Saka ballen og hamret til på touch nummer tre.

Ballen suste opp i det nærmeste hjørnet, rett utenfor rekkevidden til keeper Jordan Pickford.

Inne i overtiden raslet det igjen i nettmaskene bak Englands landslagskeeper. Denne gangen var det Gabriel Martinelli, som er i ferd med å finne tilbake til godformen, som satte ballen i mål.

Saka snappet ballen fra en uoppmerksom Idrissa Gueye og ballen havnet i beina til Martinelli som gjorde ingen feil mot Pickford.

Scoringen ble først annullert for offside på vår brasilianske angriper, men etter en nøye VAR-sjekk konkluderte bildene med at scoringen skulle stå. 

Dermed 2-0 til Arsenal halvveis, en svak omgang av The Gunners til tross.

Over i andre omgang var det mer et spørsmål om hvor stygt dette kunne bli for Everton, for det var hjemmelaget som førte an i Nord-London.

De holdt lenge, men i det 70. spilleminuttet ristet Martin Ødegaard seg av markeringen og plasserte et strøkent innlegg av Leandro Trossard kontant i mål.

Det var på venstresiden det fungerte i 2. omgang. Snaue ti minutter før full tid noterte Martinelli seg for sin andre scoring i kampen da han smatt forbi Everton-forsvarerne.

En ny smart pasning av Zinchenko fant innbytter Eddie Nketiah, som hadde sneket seg fri inne i Toffee's 16-meter. Fra venstresiden la spissen en god pasning inn rett foran målet til Pickford, og der stakk Arsenals nummer 11 frem en følsom høyrefot. 4-0, takk for dansen.

Med den seieren er nå Arsenal ajour med sine seriekamper, og ligger i øyeblikket fem poeng foran Man City på andreplass.

Nå starter innspurten med de siste 13 kampene av årets sesong, og hvert eneste poeng blir kritisk for å opprettholde tittelhåpet.

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Oleksandr Zinchenko
Martin Ødegaard
Jorginho
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Leandro Trossard
Gabriel Martinelli

Everton

Jordan Pickford
Seamus Coleman
Michael Keane
James Tarkowski
Vitaliy Mykolenko
Abdoulaye Doucoure
Idrissa Gueye
Amadou Mvom Onana
Alex Iwobi
Dwight McNeil
Neal Maupay