Viktig seier på Vicarage

Av: Joakim Rødven 08.03.22

Arsenal forlenget seiersrekken i kampen om topp fire-plassering.

Januar ble en fryktelig måned for Arsenal, men siden februar har Mikel Arteta funnet tilbake til godformen. Alle tre kampene i februar endte med seier, og det ønsket Arsenal å videreføre mot Watford på Vicarage Road.

Allerede i åpningsminuttene var Martin Ødegaard på farten. En god pasning inn i feltet fra Bukayo Saka landet perfekt i beina til vår norske landslagskaptein.

På én touch la Ødegaard ballen til rette, før han med touch nummer to skrudde ballen kontrollert inn i det lengste hjørnet. Vakker scoring av 23-åringen!

Men det er flere enn Ødegaard som kan lekre kunstner. Bare 5-6 minutter senere vartet Cucho Hernandez med et utsøkt saksespark da han banket inn 1-1 fra ti meters hold.

Arsenal skulle derimot, heldigvis, slå tilbake.

Etter en god gjenvinning av Saka spilte unggutten vegg med kaptein Alexandre Lacazette. Engelskmannen sendte så i vei et prosjektil, som suste inn i Ben Fosters venstre hjørne - helt utagbart for Watford-keeperen.

En ny praktscoring ble resultatet da Gabriel Martinelli var på hugget syv minutter etter sidebyttet.

Ødegaard flikket en pasning rett i beina til spydspiss Lacazette, som på mesterlig vis la igjen til den unge brasilianeren. Martinelli nølte ikke et eneste sekund og skrudde ballen kontant inn i sitt nærmeste hjørne.

Samhandling til perfeksjon av The Gunners; 3-1!

Hjemmelaget fikk en redusering til 2-3 bare minutter før full tid da tidligere Tottenham-spiller Moussa Sissoko fikk kronglet seg fri inne i Arsenals målgård. I duell med Ben White klarte Sissoko å karre med seg ballen og kom seirende ut mot siste duell mot Aaron Ramsdale.

Men i sluttminuttene holdt Arsenal stand, som dermed sikret laget sin fjerde strake seier i Premier League. Det smakte godt når de andre lagene rundt oss avga poeng.

Kampen om en topp fire-plassering denne sesongen lever i beste velgående.