Kjempet til seg seieren

Av: Joakim Rødven 12.02.22

Ny utvisning til tross: Arsenal sikret seg tre poeng på Molineux.

Vinterpausen kom ugunstig for Arsenal, som etter et skuffende 0-0-resultat mot Burnley 23. januar måtte vente helt til 10. februar for å slå tilbake.

Mellomtiden har blitt brukt for å bygge opp lagmiljøet på treningsleir i Dubai.

Om det var dette som var nøkkelen vet bare Mikel Arteta og guttene, men på tøffe Molineux stadium var det The Gunners som kom best i gang.

I det 25. spilleminuttet ble et hjørnespark slått perfekt inn mot første stolpe. Første forsøkt ble halvveis klarert, men på returen fikk Alexandre Lacazette akkurat pirket ballen videre i feltet i duell med Jose Sa.

Ballen havnet i beina til midtstopper Gabriel, som fikk en enkel oppgave med å sette in 1-0 for de blåkledde fra London.

En ellers jevn og tett kamp ble plutselig snudd på hodet da Gabriel Martinelli pådro seg to gule kort i samme spillsekvens etter halvspilt 2. omgang. 

Det første kortet kom etter at den unge brasilianeren forsøkte å hindre en igangsetting fra innkast. Dommer Michael Oliver viste fordelsparagrafen, men Martinelli fulgte opp og dyttet innbytter Chiquinho over ende på vei fremover. 

Oliver valgte dermed å gi marsjordre til Martinelli, som var like sjokkert som både spillerne og manager i Arsenal-leiren.

Med rundt 20 minutter igjen å spille måtte derfor Arsenal avslutte kampen 11 mot 10, men med bunnsolid defensiv jobbing holdt Artetas utvalgte stand.

Aaron Ramsdale klarte å holde buret reint, for 11. gang denne sesongen.

Med det klatrer Arsenal opp på en foreløpig 5. plass, bare 1 poeng bak West Ham som har to kamper mer spilt. Er det lov å håpe på en topp fire-plassering denne våren?

Wolverhampton 0


Arsenal 1

Gabriel (25)