Kampdetaljer

Kjempet til seg seieren

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Wolverhampton 0


  • Arsenal 1

    Gabriel (25)

Ny utvisning til tross: Arsenal sikret seg tre poeng på Molineux.

Vinterpausen kom ugunstig for Arsenal, som etter et skuffende 0-0-resultat mot Burnley 23. januar måtte vente helt til 10. februar for å slå tilbake.

Mellomtiden har blitt brukt for å bygge opp lagmiljøet på treningsleir i Dubai.

Om det var dette som var nøkkelen vet bare Mikel Arteta og guttene, men på tøffe Molineux stadium var det The Gunners som kom best i gang.

I det 25. spilleminuttet ble et hjørnespark slått perfekt inn mot første stolpe. Første forsøkt ble halvveis klarert, men på returen fikk Alexandre Lacazette akkurat pirket ballen videre i feltet i duell med Jose Sa.

Ballen havnet i beina til midtstopper Gabriel, som fikk en enkel oppgave med å sette in 1-0 for de blåkledde fra London.

En ellers jevn og tett kamp ble plutselig snudd på hodet da Gabriel Martinelli pådro seg to gule kort i samme spillsekvens etter halvspilt 2. omgang. 

Det første kortet kom etter at den unge brasilianeren forsøkte å hindre en igangsetting fra innkast. Dommer Michael Oliver viste fordelsparagrafen, men Martinelli fulgte opp og dyttet innbytter Chiquinho over ende på vei fremover. 

Oliver valgte dermed å gi marsjordre til Martinelli, som var like sjokkert som både spillerne og manager i Arsenal-leiren.

Med rundt 20 minutter igjen å spille måtte derfor Arsenal avslutte kampen 11 mot 10, men med bunnsolid defensiv jobbing holdt Artetas utvalgte stand.

Aaron Ramsdale klarte å holde buret reint, for 11. gang denne sesongen.

Med det klatrer Arsenal opp på en foreløpig 5. plass, bare 1 poeng bak West Ham som har to kamper mer spilt. Er det lov å håpe på en topp fire-plassering denne våren?

Wolverhampton

Jose Sa
Max Kilman
Conor Coady
Romain Saiss
Nelson Semedo
Leander Dendoncker
Ruben Neves
Fernando Marcal
Trincao
Raul Jimenez
Daniel Podence

Arsenal

Aaron Ramsdale
Cedric Soares
Ben White
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Martin Ødegaard
Gabriel Martinelli
Alexandre Lacazette