Kampdetaljer

Ydmyket av London-rival

Av: Joakim Rødven 30.09.23
  • West Ham United 3

    White (SM 16)
    Kudus (50)
    Bowen (60)
  • Arsenal 1

    Ødegaard (90)

Arsenal var milevis unna da de ble sendt på hodet ut av ligacupen.

Selv om kampene kommer tett fremover, valgte Mikel Arteta å beholde flere av spillerne som startet i 5-0-triumfen over Sheffield United i helgen.

Både Ben White, Jakub Kiwior, Oleksandr Zinchenko, Kai Havertz og Eddie Nketiah startet cupkampen mot West Ham, i tillegg til at både Gabriel Martinelli, Bukayo Saka og Declan Rice kom inn utover i 2. omgang.

Gledelig var det uansett at Aaron Ramsdale fikk en etterlengtet kamp. Dessverre ble det alt annet enn en god opplevelse for den engelske sisteskansen.

Allerede etter et kvarter spilt på London Stadium da White stanget et hjørnespark inn i eget nett. Forsvareren måtte rygge bakover og klarte ikke å få snudd kroppen nok til å få ballen ut av farlig sone.

Ballen sneik seg derfor forbi Ramsdale som var nærmere å bokse til hodet til Gabriel enn å treffe ballen.

Utenom scoringen var det få høydepunkt å snakke om i 1. omgang, men vertene var ikke ferdige med å rive Arsenal i stykker. 

Like etter sidebyttet måtte Ramsdale varte opp med en god reaksjonsredning for å nekte Jarrod Bowen en ny scoring for West Ham, etter at spissen fikk komme alene med keeper.

Arsenal slapp unna med skrekken denne gangen, men det skulle ikke gå mange minuttene før mål nummer to satt i nettet.

En strålende langpasning av Nayef Aguerd, fra midtstreken, gikk over alt og alle. Mohammed Kudus fikk elegant tatt ned ballen på første berøring før han skrudde ballen iskaldt inn i Ramsdales høyre hjørne.

Flott scoring av The Hammers, men må jo virkelig stille spørsmål om Arsenals presspill i den situasjonen. 

Ti minutter senere ble vondt verre for Artetas utvalgte. Etter at White hadde stanget et innlegg ut av målgården, havnet ballen hos Bowen. Angrepsspilleren la ballen til rette like utenfor 16-meteren og klinket til.

Ballen suste rett mot Ramsdale, som så ut til å klumse ballen videre inn i mål. Reprisen viste at ballen sneiet kneet til Kiwior, som muligens satte Ramsdale noe ut av spill. Avslutningen så derimot ikke helt umulig ut å avverge.

Som et siste ess i ermet forsøkte Arteta å kaste innpå klubbkaptein Martin Ødegaard i sluttminuttene, men det var nok "too little too late", som det heter.

Drammenseren klarte å prikke inn 1-3 med en god avslutning fra hjørnet av femmeteren. Dette ble dessverre også et av de siste sparkene på ballen og betydde ikke noe annet enn at Arsenal fikk pyntet litt på resultatet.

Det betyr at ligacupen for 2023/24-sesongen stoppet i runde fire for Arsenals del. Slik sett ikke den verste turneringen å ryke til ut av, men det man så av laget denne kvelden vart langt under pari. 

Skal Newcastle, som for øvrig sendte Manchester United ut av cupen senere på kvelden, beseires til helgen må Arsenal flere hakk opp.

West Ham United

Lukasz Fabianski
Vladimir Coufal
Konstantinos Mavropanos
Nayef Aguerd
Emerson
Edson Alvarez
Tomas Soucek
Mohammed Kudus
Lucas Paqueta
Said Benrahma
Jarrod Bowen

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
Jakub Kiwior
Gabriel Magalhaes
Oleksandr Zinchenko
Jorginho
Kai Havertz
Fabio Vieira
Reiss Nelson
Leandro Trossard
Edward Nketiah