Kampdetaljer

Formspiller Trossard avgjorde på Old Trafford

Av: Joakim Rødven 24.06.23
  • Manchester United 0


  • Arsenal 1

    Trossard (20)

Belgiske Leandro Trossard sørget for første seier på Old Trafford siden november 2020.

De siste årene har Arsenal hatt et brukbart tak på Manchester United, men på Old Trafford har det ikke vært mange seire å spore.

På de 10 siste oppgjørene i Manchester hadde Arsenal bare vunnet én kamp på drømmenes teater, men drømmer ble snarere et mareritt for hjemmepublikum da Arsenal kom på besøk søndag kveld.

Allerede før halvspilt 1. omgang skulle et titteljagende Arsenal straffe et sløvt forsvar i hjemmelagets rekker.

I etterkant av en klarering brukte rutinerte Casemiro altfor lang tid på å komme seg opp i banen. Det ga et hav av rom til Kai Havertz, som hadde blitt spilt fri på høyresiden. 

Tyskeren dro seg innover i banen før han slo en perfekt pasning inn i feltet, i retning Leandro Trossard.

Belgieren sneik seg mellom Aaron Wan-Bissaka og nevnte Casemiro, og pirket inn sitt femte mål på de syv siste kampene.

Bare noen minutter senere kunne, av alle, Ben White ha doblet ledelsen til The Gunners. Høyrebacken danset seg gjennom forsvaret til Erik ten Hag, men avslutningen klarte 26-åringen akkurat ikke å presse innenfor stolpen.

Arsenal fortsatte å presse vertene for å skaffe seg et ekstra sikkerhetsnett, men en solid André Onana sørget for at det bare ble den ene scoringen på Old Trafford.

Det endte derfor "bare" 1-0 til Arsenal, men det sendte dem likevel forbi Manchester City - som hadde én kamp mindre spilt før midtukekampen mot Tottenham.

Dessverre var det ingen hjelp å få av våre naboer i Nord-London. Etter to scoringer av Erling Braut Haaland gikk Pep Guardiolas menn til topps med like mange kamper spilt.

Det betyr at det hele skal avgjøres på søndag, når siste seriekamp spilles. 

Da er Arsenal avhengig av hjelp fra en annen London-rival: West Ham.

Dersom Arsenal gjør jobben selv hjemme mot Everton, må West Ham ta minst 1 poeng for at Arsenal skal kunne ta sin første ligatittel siden 2003/04.

Skulle derimot Manchester City vinne - også de med hjemmekamp - spiller det ingen rolle hvordan det ender på Emirates stadium.

Vi krysser fingrene for hjelp fra Øst-London, og håper at tidligere Manchester United-manager David Moyes gir sin tidligere byrival en "hell of a fight" på Etihad.

Manchester United

Andre Onana
Diogo Dalot
Casemiro
Jonny Evans
Aaron Wan-Bissaka
Kobbie Mainoo
Sofyan Amrabat
Amad Diallo
Scott McTominay
Alejandro Garnacho
Rasmus Højlund

Arsenal

David Raya
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Takehiro Tomiyasu
Martin Ødegaard
Thomas Partey
Declan Rice
Bukayo Saka
Kai Havertz
Leandro Trossard