Kampdetaljer

Målløst på Etihad

Av: Joakim Rødven 24.06.23
  • Manchester City 0


  • Arsenal 0


Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i toppkampen.

Før oppgjøret ble det omtalt som en mulig seriefinale, men verken Arsenal eller Manchester City klarte å knekke koden på hverandre i Manchester.

Kampens eneste virkelig store sjanse kom etter noen minutters spill da Nathan Aké fikk heade rett på David Raya etter et hjørnespark.

Ellers var det få store 100-prosentsjanser til noen av lagene.

Begge lag klarte å komme til avslutningsposisjoner, men kvaliteten på den siste tredjedelen var ikke presis nok for verken Mikel Artetas eller Pep Guardiolas utvalgte.

Det var i all hovedsak hjemmelaget som hadde ballen mest på Etihad stadium, men de lyseblå klarte aldri å skape de helt store øyeblikkene foran målet til The Gunners.

Dermed ebbet det hele ut i en målløs affære, som betyr at Liverpool kunne spasere forbi og opp på tabelltopp. Rødtrøyene lå under mot Brighton, men klarte å snu kampen i deres favør til slutt.

Nettopp Brighton skal Arsenal måle krefter mot til helgen, som blir siste test før de skal opp mot Bayern München i første av to kvartfinaler i Champions League.

Men før turen går til Brighton skal Arsenal ta imot Luton på Emirates stadium. Der blir det viktig å unngå et bananskall for å henge med i teten.

Manchester City

Stefan Ortega
Josko Gvardiol
Ruben Dias
Nathan Ake
Manuel Akanji
Rodri
Bernardo Silva
Kevin De Bruyne
Mateo Kovacic
Phil Foden
Erling Braut Haaland

Arsenal

David Raya
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Jakub Kiwior
Martin Ødegaard
Jorginho
Declan Rice
Bukayo Saka
Kai Havertz
Gabriel Jesus