Kampdetaljer

Drømmescoring sikret seieren

Av: Joakim Rødven 24.06.23
  • Everton 0


  • Arsenal 1

    Trossard (69)

Innbytter Leandro Trossard ble den store helten mot Everton.

Det er ikke uvanlig at Arsenal får en seig start etter landslagspauser, og det var også tilfellet da vi reiste til Goodison søndag kveld for å bryne oss på Sean Dyches' Everton.

I en særdeles skuffende 1. omgang var det lite å melde hjem om for de fremmøtte.

Den eneste interessante hendelsen kom midtveis i omgangen da Arsenal - tilsynelatende - hadde satt ballen i mål. 

Gabriell Martinelli ble spilt gjennom på venstresiden og la ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet. Scoringen ble derimot ikke stående...

En VAR-sjekk kunne bekrefte at Eddie Nketiah hadde stått i en offisideposisjon i forkant av scoringen, ettersom spissen møtte ballen og la den igjen til en medspiller.

Det var derimot ikke en rett-frem avgjørelse, for selv om Gabriel startet pasningen, ble pasningsforsøket brudd av Everton-spiss Beto. 

Dermed var det en Everton-spiller som var sist borti ballen før den kom til Nketiah, men scoringen ble likevel underkjent.

Verre ble det da Martinelli måtte forlate banen med en skade like etter annulleringen.

Det var det nærmeste noen av lagene kom scoring i 1. omgang. Det var nok Mikel Arteta neppe fornøyd med, for prestasjonene ute på gressmatten var langt ifra imponerende de første 45 minuttene.

Like etter sidebyttet hadde Martin Ødegaard en god mulighet til å hamre inn 1-0 for The Gunners, men skuddet ble litt for tett på Jordan Pickford. England-keeperen fikk dermed avverget situasjonen.

Det ble en seig kamp for begge lagene, og det så virkelig ut som at dette kom til å ebbe ut i en målløs affære. 

Men så vartet innbytter Leandro Trossard, som hadde kommet inn for skadde Martinelli, med litt belgisk magi.

Etter et innøvd cornertrekk kombinerte Ødegaard og Sake fint ute på høyresiden, før sistnevnte la ballen til rette for Trossard.

Den tidligere Brighton-spilleren klemte til med venstrefoten og sendte i vei en rakett som smalt inn i Pickfords høyre kryss.

Vakker scoring av 28-åringen, som med det satte sin første scoring for sesongen.

Det ble den eneste scoringen vi fikk se denne søndagskvelden, som med nød og neppe sørget for at Arsenal tok alle tre poengene selv om det tidvis lugget offensivt.

Seieren betyr at vi har klart å vinne på Goodison for første gang siden 2017, så slik sett var det noe positivt å ta med seg fra kampen også - utenom seieren, selvsagt.

Den positive følelsen må Arsenal ta vare på fremover, for allerede onsdag venter vår etterlengtede retur til Champions League-fotball, før Tottenham kommer på besøk neste helg.

Everton

Jordan Pickford
Vitaliy Mykolenko
James Tarkowski
Jarrad Branthwaite
Ashley Young
Dwight McNeil
Idrissa Gueye
Amadou Mvom Onana
Arnaut Danjuma
Abdoulaye Doucoure
Beto

Arsenal

David Raya
Ben White
Gabriel Magalhaes
William Saliba
Oleksandr Zinchenko
Fabio Vieira
Declan Rice
Martin Ødegaard
Bukayo Saka
Edward Nketiah
Gabriel Martinelli