Kampdetaljer

Havertz matchvinner mot Brentford

Av: Joakim Rødven 24.06.23
  • Brentford 0


  • Arsenal 1

    Havertz (88)

Kristoffer Ajer og co gjorde det vanskelig, men til slutt kom den forløsende scoringen.

Med David Raya utilgjengelig, siden han er på lån fra nettopp Brentford, var det Aaron Ramsdale som ble satt til å vokte buret på Brentford Community Stadium.

Det holdt på å gå skikkelig galt da sisteskansen nølte noen sekunder rundt 13 minutter spilt. Istedenfor å spille ut ballen, fikk Yoane Wissa satt inn et press og snappet ballen.

Wissa la ballen tilbake til Bryan Mbeumo som fikk avslutte fra rundt 10 meters hold, men avslutningen ble mesterlig blokkert av Declan Rice som hadde plassert seg akkurat på rett plass til rett tid.

Fire minutter før ordinær tid av første omgang var over fikk hjemmefansen opp pulsen betraktelig.

Et innoverskrudd innlegg fra Bukayo Saka så Gabriel Jesus heade mot målet til Mark Flekken. Nederlenderen fikk avverget første forsøk, men returen nikket Leandro Trossard i mål.

Alle trodde da at Arsenal hadde tatt ledelsen, men en VAR-gjennomgang så at belgieren var et hårstrås bredde i offside idet Jesus headet. 

Dermed ble scoringen annullert og lagene gikk til pause like langt.

Den 1. omgangen var langt ifra noe å skryte av fra Arsenals side, og flere hakk opp måtte til om de skulle få med seg noe som helst fra Vest-London.

Arsenal sleit voldsomt med å komme til avslutningsmuligheter, men et godt taktisk grep av Mikel Arteta skulle vise seg å bli utslagsgivende.

Med 11 minutter igjen på klokka kastet vår spanske manager innpå utskjelte Kai Havertz, som riktignok hadde fått en god opptur i landslagspausen - selv om det var på backplass.

Under 10 minutter på banen gjorde den tidligere Chelsea-spilleren seg virkelig populær i borteseksjonen.

Etter et hardt press fra gjestene fra Nord-London fikk Saka slått inn nok et innlegg fra høyresiden. 

Ballen gikk over alt og alle, men på bakerste stolpe hadde Havertz klart å snike seg bort fra markeringen. Med sine 193 cm på strømpelesten satte 24-åringen pannebrasken til.

Ballen sneik seg mellom beina til Flekken og inn i nettmaskene. Majoriteten av de 17201 fremmøtte stilnet, men i borteseksjonen tok det av.

Ben White og Jorginho ble byttet inn for å ro det hele i land. Det klarte de, og Arsenal klarte med nød og neppe å sikre seg alle tre poengene.

Med det seilet også The Gunners opp på tabelltopp, ettersom både Man City og Liverpool avga poeng mot hverandre tidligere på lørdagen.

Brentford

Mark Flekken
Kristoffer Ajer
Ben Mee
Ethan Pinnock
Vitaly Janelt
Frank Onyeka
Christian Nørgaard
Yehor Yarmoliuk
Bryan Mbeumo
Saman Ghoddos
Yoane Wissa

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Oleksandr Zinchenko
Leandro Trossard
Declan Rice
Martin Ødegaard
Bukayo Saka
Gabriel Jesus
Gabriel Martinelli