Rice (90+7)
  • Bournemouth 0

Arsenal la press på Manchester City med komfortabel seier mot The Cherries.

Det sier at den som venter, venter ikke forgjeves. Det var tilfellet for Arsenal i nest siste hjemmekamp denne sesongen.

I over 40 minutter måtte Arsenal vente før de kunne ta ledelsen mot gjestene fra den engelske sørkysten.

Det ble derimot en kontroversiell situasjon som førte til scoringen, for i en duell med keeper Mark Travers kunne det se ut til at Kai Havertz gikk noe lett i bakken.

Dommer David Coote valgte derimot å stå ved sin opprinnelige avgjørelse: straffespark til Arsenal.

Bukayo Saka var sikker fra krittmerket og like før 45 minutter var passert plasserte den unge vingen kontrollert inn 1-0 for The Gunners.

Travers snublet seg mot sin venstreside, mens Saka satte ballen iskaldt i motsatt side.

Ledelsen stod seg helt til 2. omgang var halvspilt, for da dukket Leandro Trossard opp på rett plass til rett tid.

I et forsøk på å spille seg frem i midten havnet ballen i beina til Declan Rice. Midtbanespilleren klarte ikke å få stokket beina helt, men fikk sendt ballen videre til sin belgiske lagkamerat.

Med første berøring skrudde Trossard kontant inn 2-0 for vertene, og sikret med det en ekstra sikkerhetsnett for Mikel Arteta og co.

Selv med en tomålsledelse ble det likevel ikke udramatisk i andre halvdel av omgangen. Først reduserte, eller Bournemouth trodde de hadde redusert, da Antoine Semenyo satte ballen i mål.

Ghaneseren stod på rett plass til rett tid da et skudd fra Ryan Christie smalt i treverket og landet i beina til Semenyo.

Etter en titt på VAR-bildene så man at Dominic Solanke og David Raya kolliderte da Arsenals spanske keeper skulle bokse ballen ut av farlig sone i forkant av avslutningen til Christie.

Det endte med et frispark til Arsenals sisteskanse, noe gjestene var svært lite fornøyd med.

Også Arsenal fikk en annullert scoring på tampen da Gabriel trodde han hadde satt inn en scoring som selv en spiss kunne ha vært stolt av.

Et godt innlegg fra Martin Ødegaard seilte inn på bakerste stolpe, og Arsenal-midtstopperen tok seg av nedfallsfrukten. På magisk vis banket 26-åringen ballen helt opp i vinkelen - til høyre for keeper.

Nydelig scoring, men dessverre for brasilianeren ble scoringen annullert. VAR konkluderte med at Kai Havertz, som gikk i duellen før scoringen, stod i offside idet han gikk etter ballen.

Men kampen hadde likevel en scoring til i seg. En fin stikker av Gabriel Jesus langt inn i overtiden sørget for at Rice kom seg fri i midten. Med en god dragning fikk Rice lagt ballen til rette og banket inn 3-0 for The Gunners.