Kane (str. 31)

Arsenal med sterk hjemmeseier i Nord-London-derbyet.

Det blir aldri en kjedelig kamp når Arsenal og Tottenham møtes, ei heller denne gangen.

Et supermotivert Arsenal gikk hardt ut fra start i derbyet om Nord-London, og det skulle gi tidlig avkastning.

Selv om Aaron Ramsdale måtte gjøre en feberredning før 15 minutter var spilt, etter at Richarlison fikk tuppe et frispark videre mot mål, var det Arsenal som skulle ta første stikk.

Etter å ha rullet opp på høyre side spilte Ben White en fin pasning inn til Thomas Partey, som hadde tatt turen oppover i banen.

Ghaneseren tenkte ikke to ganger før han satte høyrefoten til og skrudde ballen kontrollert inn i det nærmeste hjørne. En sjanseløs Hugo Lloris måtte bare innse at ballen sneik seg inn i krysset.

Stemningen på Emirates stadium tok fullstendig av - i alle fall hos de fremmøtte i rødt og hvitt.

Gleden ble derimot ikke varende så veldig lenge. Ti minutter senere ble Gabriel litt for sein inn med et taklingsforsøk inne i eget felt. Richarlison gikk i bakken og dommer Anthony Taylor pekte bastant på straffemerket.

Fra 11-meteren tok Harry Kane ansvar og satte ballen sikkert midt i mål.

Lagene gikk derfor i pausen like langt, med én scoring hver.

Men det skulle ikke gå langt ut i den andre omgangen før dramatikken var i gang igjen.

Før tre minutter var spilt etter sidebyttet slo Bukayo Saka en god ball inn i feltet. Lloris måtte gi retur, som spratt rett i beina på Christian Romero. Argentineren klarte ikke å stokke beina hurtig nok og kludret ballen tilbake mot mål.

Lloris klarte på finurlig vis å gleppe ballen under seg, noe som gjorde at en årvåken Gabriel Jesus fikk stukket frem en fot og tuppet dermed inn 2-1 for The Gunners. Hans første scoring i Nord-London-derbyet!

Vondt ble ennå verre for Tottenham da Emerson feilberegnet fullstendig en takling på landsmann Gabriel Martinelli.

Etter en kort betekningstid så Taylor ingen annen utvei enn å vise brasilianeren direkte rødt kort, og Tottenham måtte fullføre de resterende 30 minuttene med ti spillere.

Da raknet det fullstendig for de liljehvite, for fem minutter senere glapp det bakover nok en gang i forsvar. Granit Xhaka fikk både tid og rom til å lade kanonen og banket inn 3-1 med et velplassert skudd i lengste hjørne.

Det sørget for at den berømte spikeren i kista ble hamret på plass og begge lag brukte de gjenværende 20-25 minuttene av kampen til å bytte ut litt spillere for å forbygge et enormt spillepress som kommer utover i oktober.

For Arsenals del handlet det bare om å ro inn seieren, noe de gjorde på eksemplarisk vis.

Nord-London forbli rødt - og tre herlige poeng mot erkerivalen. Uansett utfall når Manchester City og Manchester United møtes søndag kveld får Arsenal beholde tabelltopp minst en uke til.

Da kommer Liverpool på besøk så da gjelder det å komme seg gjennom Europa League-kampen mot Bodø/Glimt på torsdag uten å bruk altfor mange krefter.