Xhaka (11)

Arsenal holdt til uavgjort av Moi og co.

Så langt denne sesongen har det aller meste gått på skinner for Arsenal. På St. Mary's på den engelske sørkysten skulle det derimot bli tøft for Mikel Arteta og hans disipler.

Men det startet godt i den norske duellen mellom Martin Ødegaard og Mohamed Elyounoussi – ofte bare kalt Moi.

10-11 minutter ut i omgangen satte Ben White på turboen ute på høyrekanten. Etter å ha spilt vegg med Bukayo Saka fikk høyrebacken slått inn i feltet.

Inne i målgården til Southampton hadde Granit Xhaka klart å vri seg unna markeringen og fikk hamre til fra rundt 11 meters hold.

Ballen suste kontant inn i mål bak en sjanseløs Gavin Bazunu, og Arsenal tidlig opp i ledelsen.

Gabriell Martinelli kunne ha doblet ledelsen senere i omgangen da han tråklet seg gjennom forsvaret og sendte av gårde en avslutning. Dessverre for Arsenal endret ballen retning i et Southampton-bein og ut til hjørnespark.

Flere scoringer ble det ikke før pause, så det var fremdeles mye arbeid å gjøre etter sidebyttet.

Også Gabriel Jesus hadde en stor sjanse til å doble ledelsen til de mørkeblåkledde fra Nord-London rundt timen spilt.

En nydelig stikker fra Ødegaard gjorde at den brasilianske spissen fikk et hav av rom til å løpe i, men i siste sekund for hjemmelaget blokkert og ballen gikk ut til nok et hjørnespark.

Det skulle bli kostbart, for fem minutter senere skulle det skje ting i andre enden av banen.

Etter å ha spilt seg opp på venstresiden, vred vertene spillet over på høyresiden – til Moi. Nordmannen fintet bort Takehiro Tomiyasu før han tredde gjennom Stuart Armstrong. Skotten nølte ikke et eneste sekund og tuppet ballen videre.

En iskald avslutning sneik seg forbi Aaron Ramsdale, som ikke rakk å strekke ut beinet sitt i tide.

Dermed 1-1 på St. Mary's og Arsenal hadde nå virkelig en tøff oppgave foran seg for å snu kampen tilbake til seier.

Det ble heller ikke hjelp å få av dagens dommerteam.

Etter først en kontroversiell straffesituasjon i 1. omgang, der Arsenal ikke fikk straffe, ropte Arsenal nok en gang på straffespark i det 77. spilleminutt da Kieran Tierney kom dårligst ut av en tøff duell inne i feltet.

Dommer sa "nei" og spillet gikk videre.

Noen minutter senere satte Ødegaard ballen i målet etter et glitrende forarbeid av skotske Tierney, men TV-bildene viste at ballen – dessverre – akkurat hadde krysset dødlinjen før backen fikk slått ballen inn til vår norske kaptein.

Arsenal stanget og stanget siste kvarteret, men det ville seg ikke.

Mer dramatikk ble det da Southampton-forsvarer Lyanco var i overkant hardhendt mot innbytter Eddie Nketiah, men dommeren beholdt kortene sine overraskende stille i lommen.

Den avgjørende sluttspurten kom dessverre aldri fra Arsenal, og skuffende gikk de av banen uten seier denne gangen.

Arsenal beholder derimot tabelltopp ennå en uke til tross for at Man City vant komfortabelt over Brighton lørdag.

Forhåpentligvis klarer de å nullstille til torsdag når en viktig kamp mot PSV står for tur, før Nottingham Forest kommer på besøk søndag ettermiddag.

På en mer gledelig side var det godt å se at Tottenham gikk på tap mot Newcastle, samtidig som Chelsea rotet bort seieren mot Manchester United.