Kampdetaljer

Skuffende tap i Nederland

Av: Joakim Rødven 30.08.22
  • PSV Eindhoven 2

    Veerman (54)
    de Jong (63)
  • Arsenal 0


Med tap mot PSV må Arsenal vente med å sikre gruppeseier i Europa League.

Med rent bord frem til returoppgjøret mot PSV Eindhoven var det bare om å gjøre å unngå tap for å sikre at Arsenal skulle ta førsteplassen i Europa Leagues gruppe A.

På sin side hadde PSV særdeles lyst å sikre seg avansement i gruppa, ettersom Bodø/Glimt kunne snike seg forbi å innta andreplassen i gruppa med seier over FC Zürich.

Derfor var det et heltent hjemmelag i Nederland, og det fikk Arsenal merke. 

Etter en sjansefattig 1. omgang gikk begge lag i garderoben uten scoring, selv om vertene var svært nærme å sjokkere Arsenal like før pausesignalet. 

Xavi Simons smatt gjennom forsvaret til The Gunners og satte ballen kontrollert i mål. Etter en liten titt på TV-bildene viste det seg derimot at PSV-angriperen akkurat var onside og Arsenal slapp unna med skrekken denne gangen.

Men siste ord fra PSV var langt fra sagt i denne kampen.

Ruud van Nistelrooy må ha sagt noen velvalgte ord i pausen, for etter sidebyttet kom et hissig hjemmelag ut på banen.

Først fikk Simons testet rekkevidden til Aaron Ramsdale, før Cody Gakpo satte ballen like utenfor stolpene til vår engelske sisteskanse.

I pausen byttet også PSV inn Luuk De Jong - det var en avgjørelse som skulle bli betydningsfull.

Cirka ti minutter ut i spilte de Jong ballen perfekt i beina til Joey Veerman, som sikkert satte inn 1-0 for hjemmelaget.

de Jong, som tilbrakte forrige sesong på lån hos Barcelona, tegnet seg på scoringslisten selv i det 63. spilleminuttet da Ramsdale misset fullstendig på en boksing i feltet. Angriperen ble dermed nærmest påtruffet av ballen, og satte inn 2-0 på Philips Stadion.

Det så ut til å gå fra vondt til verre da PSV satte ballen i nettet nok en gang få minutter senere - men også denne gangen ble det avvinket for offside.

Et lamslått Arsenal klarte knapt nok å forstå hva de var vitne til. Det nærmeste Mikel Artetas menn kom en redusering var et brukbart skudd av Eddie Nketiah som ble reddet av keeper Walter Benitez. Returen banket forsvarskjempen Jarrad Branthwaite unna.

Det ble dermed en helsvart dag for Arsenal, som nå absolutt bør vinne over FC Zürich neste uke for å være sikker på at de inntar førsteplassen i gruppen.

De er sikret avansement, men blir det en andreplass i Gruppe A må de altså ut i en ekstra playoffrunde etter jul. Akkurat det er nok ikke spesielt interessant for Arteta og resten av trenerapparatet.

Forhåpentligvis kan Bodø/Glimt gi en hjelpende hånd når de tar imot PSV på Aspmyra neste uke.

PSV Eindhoven

Walter Benitez
Philipp Mwene
Ramalho
Jarrad Branthwaite
Philipp Max
Joey Veerman
Ibrahim Sangare
Erick Gutierrez
Xavi Simons
Anwar El Ghazi
Cody Gakpo

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Rob Holding
William Saliba
Kieran Tierney
Martin Ødegaard
Albert Sambi Lokonga
Granit Xhaka
Gabriel Martinelli
Fabio Vieira
Edward Nketiah