Ødegaard (78)
  • Nottingham Forest 0

Mens Martin Ødegaard tegnet seg på scoringslisten fikk innbytter Reiss Nelson en etterlengtet opptur.

Det ble egentlig aldri veldig spennende da tabelljumbo Nottingham Forest kom på besøk søndag kveld.

En utsøkt pasning av Bukayo Saka, og tilsvarende godt løp av Gabriel Martinelli, sørget for at Arsenal tok ledelsen allerede i det 5. spilleminuttet på Emirates stadium.

Saka pisket inn et innlegg fra høyresiden og Martinelli stakk frem hodet foran Forest sine forsvarere.

Arsenal var nærmere å øke til 2-0 enn gjestene var å utligne, men like før pause mistet Gabriel Magalhaes fullstendig konsentrasjonen da han skulle klarere ut av egen målfelt.

Brasilianeren spilte ballen rett i beina til Jesse Lingard som fikk en stor sjanse til å banke inn 1-1.

Heldigvis fikk Ben White kastet seg frem og avverget med en fantastisk hockeyblokkering.

Det skulle vise seg å bli svært viktig, for etter sidebyttet var det ingen som helst tvil om hvem som skulle dra seieren i havn.

Reiss Nelson, som hadde kommet inn for en skadd Saka midtveis i 1. omgang, våknet omsider til liv etter en trå høst.

Drøye fire og et halvt minutt ut i 2. omgang fikk Nelson avslutte både én og to ganger inne i Forets sin målgård.

Første forsøk ble stoppet av Dean Henderson,  men forsøk nummer to satte Nelson kontant oppe i det venstre hjørnet.

Bare noen små minutter senere smalt det igjen fra Nelson. Et godt innlegg fra Martinelli på høyreside ble forlenget av innsiden av foten hos Nelson, og 3-0 for Arsenal.

Da gikk det fullstendig opp i limingen hos bortelaget. Thomas Partey avsluttet et fantastisk åpningskvarter fra Arsenal sin side med å lime ballen hardt opp i vinkelen i det 58. spilleminuttet.

Fire mål på ni minutter for Arsenal, men dansen var ikke over ennå på Emirates.

Også Martin Ødegaard hadde lyst å score mål denne ettermiddagen. Etter å ha listet seg forsiktig forbi et par forsvarere, fikk han akkurat nok tid og rom til å sikte med venstrelabben.

Arsenal-kapteinen banket til og smelte ballen hardt opp i nærmeste hjørne.

Bestemt avslutning av 23-åringen, som også fastsatte sluttresultatet til 5-0 for The Gunners.

Overbevisende forestilling av Mikel Artetas menn, som nå fortsatt troner på toppen av tabellen før de går inn i London-derbyet mot Chelsea neste runde.