Kampdetaljer

Holdt til uavgjort av Newcastle

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Arsenal 0


  • Newcastle United 0


Til tross en enorm dominans, klarte ikke Arsenal å beseire Eddie Howes menn.

Jule- og nyttårsprogrammet gikk som smurt for Mikel Arteta og Arsenal, men 3. nyttårsdag skulle Newcastle bli en tøff nøtt å knekke.

The Magpies har imponert denne sesongen og befant seg på en 3. plass før tirsdagens oppgjør på Emirates stadium. 

Kampens første nevneverdige sjanse kom til Arsenal og Martin Ødegaard etter at hjemmelaget hadde hatt et høyt press på Newcastle.

Avslutningen til Arsenal-kapteinen fra rundt 11-12 meter, på volley, gikk derimot høyt over mål.

Selv ikke med svært god kontring anført av Bukayo Saka skulle klare å overliste et hardtarbeidende Newcastle-forsvar. Saka spilte ut til Oleksandr Zinchenko på venstrevingen, som tredde fint gjennom Granit Xhaka.

Sveitseren fikk akkurat ikke nok kontroll på kula og satte ballen i nettveggen fra skrå vinkel.

Mot slutten av den første omgangen begynte frustrasjonen, og følgelig også temperaturen, i kampen å trappe seg opp. 

Ikke mindre enn fire gult kort ble delt ut før lagene gikk i garderoben halvveis.

Ytterligere to gule kort ble tildelt Newcastle rundt timen spilt, som fortsatte å gjøre kvelden krevende for vertene i Nord-London.

Eddie Nketiah hadde en god mulighet til å banke inn et særdeles etterlengtet ledermål da han smatt gjennom midtforsvaret, men avslutningen ble mesterlig reddet av en benparade fra Nick Pope.

Med bare 33 prosent ballinnehav, og ett enslig skudd på mål, var det klart å tydelig at ett poeng var mer enn godt nok for gjestene fra Tyneside. 

Langt inne i overtiden ropte Arsenal på straffespark etter at et innlegg fra Xhaka dultet borti armen til Jacob Murphy. Et unisont rop om "hand ball" fra flesteparten av de 60319 fremmøtte krevde straffespark, men Andy Madley lot seg ikke overbevise.

Dermed ebbet det hele ut i en målløs affære og for bare tredje gang denne sesongen ble det ikke full pott for The Gunners - deres første poengtap på hjemmebane i 2022/23-sesongen.

Nå venter en litt annerledes oppgave førstkommende mandag når de reiser 9,5 mil vestover for å bryne seg på League One-laget Oxford United i FA-cupens tredje runde.

Der må det nok roteres litt på startelleveren, for deretter venter to tøffe oppgaver: Tottenham borte og Manchester United hjemme.

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Oleksandr Zinchenko
Martin Ødegaard
Thomas Partey
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Edward Nketiah
Gabriel Martinelli

Newcastle United

Nick Pope
Kieran Trippier
Fabian Schar
Botman Sven
Dan Burn
Sean Longstaff
Bruno Guimaraes
Joseph Willock
Miguel Almiron
Callum Wilson
Joelinton