• Arsenal 1

Saka (60)

VAR-kontroverser da Arsenals seiersrekke stoppet på Old Trafford.

Ingen hadde før søndagens oppgjør på Old Trafford klart å ta fra Arsenal poeng denne sesongen. Det skulle, dessverre, stoppe i Manchester.

Gjestene fra London så kvasse ut i starten og var farlig frempå ved et par anledninger i starten.

Femten minutter ut i kampen trodde de fleste at Arsenal hadde tatt første stikk da Gabriel Martinelli vippet ballen i mål etter å ha sprintet halve banen.

Muligheten kom etter at Martin Ødegaard hadde vunnet ballen i en duell med Christian Eriksen, men etter at dommerteamet hadde nistirret på VAR-bildene konkluderte hoveddommer Paul Tierney at nordmannen hadde brukt ulovlige midler for å stoppe sin danske motpart.

Scoringen ble derfor - til bortefansens store fortvilelse - annullert.

Tierney ble enda mindre populær noen minutter senere da Bukayo Saka gikk over ende inne i Manchester Uniteds målgård noen minutter senere. Hele Arsenal-leire ropte etter straffespark, men ble ikke bønnhørt.

Da skjer det som ofte skjer når man stanger og stanger: det rakner i andre enden av banen. Litt over halvtimen passert på Old Trafford fikk Marcus Rashord spilt gjennom debutant Antony.

Brasilianeren gjorde ingen feil alene med Aaron Ramsdale og skrudde ballen iskaldt inn i det lengste hjørne.

Hjemmelaget tok med seg en, noe, ufortjent seier til pause, men Arsenal skulle slå tilbake.

Etter å ha fått en stor mulighet til å utligne 7-8 minutter etter sidebytte skulle det omsider løsne for The Gunners.

Et godt oppspill av Ødegaard hadde retning Gabriel Jesus. Under hardt press klarte spissen å flikke videre ballen til Bukayo Saka som stod helt ålene på elleve meters hold.

Unggutten gjorde ingen feil og feiet ballen i mål. 1-1!

Gleden ble dessverre kortvarig. Seks minutter senere glapp det fullstendig i de bakre rekker hos Arsenal, og Rashford smatt gjennom med sin lynhurtige fart.

Spissen holdt hodet kaldt og satte inn 2-1 for de røde djevlene.

I ren desperasjon for å berge et poeng kastet Mikel Arteta inn både Emile Smith Rowe, Eddie Nketiah og nykommer Fabio Vieira med 15 minutter igjen å spille.

Det trekket lyktes ikke, for like etter trippelbyttet glapp det nok en gang i midtforsvaret til Arsenal og Eriksen fikk et hav av rom å springe i. Uselvisk spilte han videre til Rashford som satte inn sitt andre for kvelden.

Da ble nok flere TV-skjermer hjemme i Norge skrudd av, for da gikk håpet ut hos de tilreisende fra den engelske hovedstaden.

Årets første tap ble dermed et faktum, men siden også Manchester City avga poeng denne runden får vi fremdeles beholde tabelltopp minst en uke til.