• Leicester City 2

Saliba (SM 53)
    Maddison (74)

Gabriel Jesus herjet i hjemmedebuten med to scoringer og to målgivende.

En god følelse fra serieåpningen ble dratt med videre inn i runde nummer to og det startet bra for The Gunners også i årets første hjemmekamp.

The Gunners virket både trygge og solide i åpningsminuttene, og da hjelper det samtidig å ha en målgarantist foran mål.

Midtveis i den første omgangen viste Gabriel Jesus nøyaktig hvorfor han har blitt hentet til Arsenal. Med sin fotrappe teknikk fikk brasilianeren lagt ballen til rette og skrudde ballen iskaldt opp i Leicester-keeperens venstre hjørne.

Ballen touchet så vidt borti et Leicester-bein på veien, men like fullt en vidunderlig scoring av 25-åringen.

Bare 12 minutter senere doblet den tidligere Man City-spilleren ledelsen for The Gunners, etter at han lurte seg fri på bakerste stolpe på hjørnespark.

Jesus kunne også ha scoret både én og to ganger til, men det ble med bare de to scoringene i 1. omgang.

Da virket det som at Arsenal hadde alt i egne hender, men skal man ta poeng må man være 100 prosent påskrudd hele tiden.

Kort tid etter fikk nykommer William Saliba erfare nettopp det. En lang pasning opp mot Arsenals mål ble litt for vanskelig for den unge franskmannen å handtere, og under press headet midtstopperen ballen mot eget mål.

Aaron Ramsdale klarte akkurat ikke å få en lanke på tilbakespillet Saliba forærte revene fra Midlands en mulighet å komme inn i kampen igjen.

Heldigvis skulle ikke oppturen for gjestene være langvarig, for under to minutt etter scoringen rotet de blåkledde det til for seg selv i andre enden av banen.

Et innlegg fra Arsenals høyreside så tilsynelatende ufarlig ut, men svak kommunikasjon mellom keeper Danny Ward og eget forsvar gjorde at sisteskansen mistet ballen ut av grepet.

Jesus fikk ballen rett i beina, som sentret videre til Granit Xhaka som fikk en enkel jobb med å sette inn 3-1 for hjemmelaget.

Da var det bare om å gjøre å drepe all spenning i kampen, men Leicester klarte å hugge tilbake én gang til.

Litt ut av ingenting fikk James Maddison kommet seg i god skuddposisjon og fikk lurt inn en redusering til 3-2. Da ble det plutselig litt med spenning i solskinnet på Emirates, men heller ikke denne gangen skulle det bli en langvarig opptur for The Foxes.

En god gjenvinning midt på Leicester banehalvdel, like etter scoringen, sørget for at Arsenal kunne kontre på gjestene. Ballen havnet hos Jesus som sentret på tvers av banen til sin landsmann – og navnebror – Gabriel Martinelli.

Martinelli tok med seg ballen på ett touch, før han dundret ballen inn i det lengste hjørne med berøring nummer to. Vakker scoring av brasilianeren; hans andre på to kamper.

Arsenal har derfor sikret seg seks poeng i serieåpningen – en helt annen situasjon enn for et års tid siden.