Kampdetaljer

Nketiah med hattrick mot Ipswich

Av: Joakim Rødven 04.07.22
  • Arsenal 5

    Nketiah (1' 27' 36)
    Lokonga (24)
    Balogun (74)
  • Ipswich 1

    Aluko (76)

Arsenal sparket i gang sesongoppkjøringen bak lukkede dører.

Det tok ikke lang tid før Arsenal skulle finne veien til nettmaskene i sesongoppkjøringen til den kommende 2022/23-sesongen.

I en treningskamp bak lukkede dører, hjemme mot Ipswich, tok det nemlig bare 24 sekunder før Eddie Nketiah skrudde inn 1-0 på London Colney.

Ipswich forsøkte å spille seg ut bakfra under høyt press av Arsenal og The Gunners straffet de tilreisende fra Øst-England. Albert Lokonga snappet en svak pasning, spilte Nketiah gjennom og spissen hadde ingen problemer med å banke ballen i mål.

Rollene var snudd om da kampen var 23 minutter og 42 sekunder gammel. En utsøkt gjennombruddspasning fra Thomas Partey gikk hele veien gjennom Ipswich sentrallinje og endte opp i beina til Nketiah.

Arsenals nye nr. 14 spilt uselvisk inn i feltet og der stod Lokonga helt umarkert. 2-0 til vertene i London!

Like etter økte Nketiah ledelsen etter et flott angrep på høyresiden. Nicolas Pepe flikket ballen videre til Ainsley Maitland-Niles som fosset frem på siden.

Innlegget ble først stoppet av bortelagets keeper, men returen humpet ut i feltet. Der stod Arsenals spydspiss klar og kunne enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Vondt ble enda verre for gjestene da Partey nok en gang tredde en glitrende pasning gjennom Ipswich-forsvaret i det 36. spilleminuttet. Ballen havnet hos Lokonga, som trillet inn et innlegg.

I enden av innlegget fikk Nketiah kastet frem en fot, satte inn sitt tredje mål i kampen og sørget for at Arsenal gikk opp i 4-0. 

Arsenal fortsatte å produsere sjanser, men det skulle gå helt frem til det 74. spilleminuttet før en ny scoring skulle komme. En nydelig gjennombruddspasning mot Folarin Balogun gjorde at spissen fikk avslutte ålene med keeper.

Ballen smalt først i stolpen, men på returen fikk Balogun satt ballen trygt i mål.

Ipswich fikk en trøstescoring signert av Sone Aluko like etter, men det ble med den ene scoringen. En flying start for Mikel Arteta og co.

Arsenal

Bernd Leno
Hector Bellerin
Ben White
Pablo Mari
Cedric
Thomas Partey
Ainsley Maitland-Niles
Sambi Lokonga
Nicolas Pepe
Eddie Nketiah
Reiss Nelson

Ipswich

Walton
Donacien
Ball
Ndaba
Vincent-Young
Harper
Morsy
Penney
Chaplin
Hughes
Ladapo.