Tierney (17)
  • FC Zürich 0

Perlescoring av Kieran Tierney sendte Arsenal til topps i EL-gruppen.

Det var ikke rom for feilskjær hjemme mot tabelljumbo FC Zürich om Arsenal ville sikre tabelltoppen i Europa Leagues gruppe A.

Skulle Arsenal havne på 2. plass måtte de belage seg på en ekstra kvalifiseringsrunde, mot gruppetreerne fra Champions League, etter nyttår.

Det kom dessverre aldri en hjelpende hånd fra Aspmyra, ettersom PSV sikret seg en sterk 2-0-seier over Bodø/Glimt og la dermed press på Arsenal.

Tidlig i kampen virket Gabriel Jesus frisk og rask på topp hos Arsenal, og kunne fort ha endt måltørken etter en brukbar sjanse før kvarteret var spilt.

Men når ikke Jesus finner nettmaskene, er det andre som også kan steppe opp - også de man ikke forventer.

Etter at et skudd fra Fabio Vieira ble blokkert av en Zürich-spiller landet ballen i perfekt bane for venstreback Kieran Tierney. Skotten nølte ikke et eneste sekund og hamret til med venstreslegga.

Ballen suste kontakt inn i det lengste hjørnet og sikret for en særdeles viktig scoring for The Gunners.

Rundt halvtimen spilt kunne Vieira nok en gang lade høyrefoten etter å ha mottatt et innlegg fra venstresiden, men på finurlig vis klarte Jesus å stå i veien for ballbanen. En merkelig situasjon som verken Vieira eller Jesus kunne tro.

Eddie Nektiah hadde en stor mulighet til å stange inn 2-0 før pause, men en solid redning av Yanick Brecher sørget for at det bare ble et baklengs i den 1. omgangen.

Like etter sidebytte kunne - og kanskje burde - Jesus ha satt inn kampens andre scoring da ballen datt ned i beina hans helt ålene med Brecher.

Den brasilianske angriperen forsøkte å skru ballen inn i det lengste hjørnet, men hofta til Zürich-keeperen kom akkurat i veien og sendte ballen over til et hjørnespark.

En vanvittig stor sjanse for Arsenal, men det skulle også bli det siste.

Utover i 2. omgang fikk Zürich mer kontakt med Arsenal og virket å være det laget som ønsket mest.

Den siste halvtimen var gjestene fra Sveits nærmere 1-1 enn Arsenal var 2-0, men London-laget holdt stand.

Kampen endte derfor 1-0 i en nokså skuffende oppvisning, men det var akkurat nok til å sikre tabelltopp og dermed billett til 8-delsfinale i mars.