Jesus (34)
  • Chelsea 1

Madueke (65)

Arsenal ristet av seg Manchester City-tapet med en sterk derbyseier.

Gullsjansene fikk seg en skikkelig trøkk da Arsenal tapte brutalt 4-1 mot Manchester City forrige uke.

Det var derfor ære og stolthet som stod på spill da det utsatte London-oppgjøret mot Chelsea ble sparket i gang tirsdag kveld.

Chelsea har slitt med poengfangsten under returen til Frank Lampard, og det ville kaptein Martin Ødegaard sørget for at skulle stå seg ved like.

Etter en fin opprulling på venstresiden slo Granit Xhaka hardt inn boksen. Der hadde Ødegaard funnet seg tid og rom til å sikte på målet til Kepa Arrizabalaga.

Med venstrefoten hamret midtbanespilleren til og limte ballen opp i tverrliggeren og inn i nettmaskene.

Kontant avslutning av Arsenal-kapteinen, som sendte Arsenal i ledelsen allerede etter 17 minutter.

En nesten identisk kopi av 1-0-scoringen skjedde igjen et snaut kvarter senere i kampen.

Et nytt innlegg fra Xhaka, en ny avslutning fra Ødegaard og ny scoring for Arsenal.

Denne gangen satte 24-åringen ballen i Arrizabalagas venstre hjørne, i motsetning til den første scoringen som satt i det andre hjørnet.

Vondt ble enda verre for Chelsea da det ble fullstendig hodemist i forsvaret at et innlegg ble pisket inn fra høyre noen små minutter senere.

Ballen ble aldri klarert av Chelsea-forsvaret og havnet til slutt i beina til Gabriel Jesus.

Brasilianeren utnyttet sjansen til og banket ballen mellom beina på sin spanske motpart i Chelsea-buret.

3-0 til Arsenal - med bare 34 minutter på kampuret!

Utover i kampen hadde Arsenal god kontroll på oppgjøret, men tillot Chelsea en aldri så liten trøstescoring da Noni Madueke fikk sette inn 1-3 for blåtrøyene.

Det ble heldigvis ikke mer en den ene scoringen for bortelaget, og Arsenal fikk en solid revansje etter det stygge tapet mot gullrival Man City sist runde.

Da gjenstår det bare å håpe på hjelp fra blant andre London-rival West Ham, som reiser på besøk til Etihad onsdag kveld.