• Arsenal 1

Gabriel (63)

Arsenal med tre viktige poeng på Stamford Bridge.

Mens Chelsea har fått en skuffende start på årets sesong har Arsenal nesten gjort rent bord hittil.

Med Man City-seier på lørdag var derfor tre poeng svært viktig for Arsenal, som med seier mot erkerivalen kunne gjeninnta tabelltopp foran Erling Braut Haaland og co.

Gjestene fra Nord-London var mest frempå innledningsvis, men den første omgangen var særdeles tett og jevnspilt.

Den første halvtimen var det ikke altfor store høydepunkt å nevne, utenom et gult kort til tidligere Arsenal-kaptein Pierre-Emerick Aubameyang som nå var ikledd blå trøye.

Kampens første store sjanse kom til Arsenal og Gabriel Jesus like før halvtimen var passert. Et godt innlegg av Bukayo Saka fann frem veien til Jesus' pannebrask, men brasilianeren klarte ikke å styre ballen innenfor stolpene.

Scoringen satt veldig langt inn før pause, og det skulle jamen ikke være en målfest etter sidebyttet heller.

Etter å ha presset godt i et kvarters tid i 2. omgang skulle Arsenals innsats gi avkastning.

Med et presist slått hjørnespark fra høyresiden skrudde ballen seg forbi alt og alle i Chelsea-feltet.

Ballen hadde nok gått rett i mål fra foten til Saka, men Gabriel Magalhaes tok ingen sjanser og beinet ballen over målstreken.

Dermed 1-0 til bortelaget – et sukk la seg over stadion på Stamford Bridge.

Den siste halvtimen dreide seg derfor bare om å ikke slippe Chelsea til bakover, noe Mikel Artetas utvalgte klarte utmerket godt.

Selv om Arsenal var nærmere 2-0 enn Chelsea var 1-1 ville ikke scoring nummer to introdusere seg denne søndags ettermiddagen.

For tredje kamp på rad sikret dermed Arsenal seg en trepoenger på Chelseas hjemmebane.

Den solide formen til Arsenal fortsetter i Premier League, med hele 11 seiere på 13 forsøk. Forhåpentligvis blir den statistikken forlenget når siste seriekamp mot Wolverhampton før verdensmesterskapet går av stabelen om et par uker.

Før den tid kommer skal det også spilles en ligacupkamp mot Brighton til uka.