Kampdetaljer

Skuffende hjemmetap mot Brighton

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Arsenal 0


  • Brighton & Hove Albion 3

    Enciso (50)
    Undav (85)
    Estupinan (90'+5)

Arsenal ble ydmyket av De Zerbi og co på eget gress.

Tittelsjansene til Arsenal har hengt i en tynn tråd de siste ukene. Etter at Arsenal hadde en poengluke på åtte poeng ned til jagende Manchester City, befant vi oss fire poeng bak før helgens runde.

Bare seier ville være godt nok for Mikel Arteta og co, men det skulle vise seg å være langt enklere sagt enn gjort.

Gjestene fra Brighton and Hove hadde kampens første store målsjanse da Julio Cesar Enciso fikk avslutte fra skrått hold. Ballen styrte mot nettmaskene, men Aaron Ramsdale fikk slått ballen unna.

En lei skade på Gabriel Martinelli sørget for at Leandro Trossard ble byttet inn, mot sin gamle klubb, langt tidligere enn planlagt. Og belgieren var nære å banke inn en umiddelbar scoring for The Gunners.

28-åringen driblet seg inn i 16-meteren fra sin venstreside og avsluttet rett mot målet til Jason Steele. Ballen smalt dessverre i treverket og over.

På overtid av 1. omgang kunne Bukayo Saka ha banket inn 1-0 etter et bra trykk i etterkant av et hjørnespark. Ballen havnet til slutt i beina til Saka på rundt 15 meters hold, men avslutningen strøyk utsiden av Steeles venstre stolpe.

De siste 45 minuttene skulle bli Arsenals sjanse til å bevise at de fremdeles har det i seg å kjempe om ligatittelen, men det ble alt annet enn en hyggelig opplevelse.

Fem minutter ut i omgangen nikket Enciso inn 1-0 etter at han fikk stå helt umarkert på 2-3 mesters hold på et innlegg. Enciso skulle ha blitt markert av Jakub Kiwior, som hadde blitt tråkket på rett i forkant og lå nede for telling - tilsynelatende av egen medspiller.

Det hele så ganske så absurd ut, men scoringen ble godkjent og Brighton ledet 1-0.

Da byttet Mikel Arteta innpå Thomas Partey og Reiss Nelson for å få mer energi inn i laget. Sistnevnte var nære så sende inn et nytt prosjektil - som han gjorde da han avgjort mot Bournemouth tidligere denne sesongen - men ballen skrudde feil vei og seilet utenfor. 

Istedenfor ble det en ny Brighton-scoring da Ramsdale spilte ut kort til Trossard. Denne gangen ga vingen en gavepakke til sin gamle klubb, som forsøkte å flikke ballen videre. Ballen gikk rett i Pascal Gross, og på utrolig vis ble det en perfekt gjennombruddspasning til Deniz Undav som kom alene med Ramsdale.

Arsenal-keeperen var på halvdistanse og med en perfekt vektet lobb vippet tyskeren ballen over både Ramsdale og målstreken. 2-0 og en helsvart kveld for Arsenal var i emning.

Punktum kom fem minutter på overtid da tidligere Arsenal-spiller Danny Welbeck fikk gjøre akkurat som han ville på vei fremover banen. Ballen endte til slutt opp hos Undav som forsøkte seg på et langskudd.

Ramsdale reddet første forsøk, men returen havnet rett ut i farlig sone igjen. Der dukket Pervis Estupinan opp og satte kontrollert inn kampens tredje Brighton-scoring.

Ydmykelsen var dermed komplett.

Arsenal forblir derfor på 81 poeng etter 36 spilte kamper, som betyr at dersom Manchester City vinner mot Chelsea neste helg er de lyseblå nok en gang ligamestre.

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
Jakub Kiwior
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Martin Ødegaard
Jorginho
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Gabriel Jesus
Gabriel Martinelli

Brighton & Hove Albion

Jason Steele
Pascal Gross
Levi Colwill
Lewis Dunk
Pervis Estupinan
Moisés Caicedo
Billy Gilmour
Julio Cesar Enciso
Alexis MacAllister
Kaoru Mitoma
Evan Ferguson