Kampdetaljer

Nyttårsglede for Ødegaard og co

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Brighton & Hove Albion 2

    Mitoma (65)
    Ferguson (77)
  • Arsenal 4

    Saka (2)
    Ødegaard (39)
    Nketiah (47)
    Martinelli (71)

Sterk borteseier da Brighton ble beseiret på nyttårsaften.

Arsenal har de siste årene slitt med å få resultat når de har spilt mot Brighton. De var de som på mange måter nektet Arsenal å sikret Champions League-spill i Unai Emerys første sesong som Arsenal-sjef.

Den feilen måtte de unngå på årets aller siste dag i 2022, da de skulle reise sørover for å bryne seg mot Roberto De Zerbis mannskap.

Bukayo Saka sørget for at det ble en forrykende start for The Gunners, og allerede før to minutter var spilt gikk Arsenal opp i ledelsen.

Etter en god gjenvinning høyt i banen fikk Gabriel Martinelli avsluttet mot mål fra sin venstrekant. Ballen spratt via et par kropper før ballen havnet i beina til Saka, som på to touch fikk tatt ned og satt ballen kontrollert i mål.

Saka var på nytt involvert da Martin Ødegaard doblet ledelsen ca. 5-6 minutter før pause.

Et godt slått hjørnespark av den unge engelskmannen ble først headet ut av Billy Gilmour, men på returen klinket Ødegaard til på volley. 2-0 til bortelaget!

I Gabriel Jesus' skadefravær blir målscoreransvaret fordelt videre til Eddie Nketiah, og like etter sidebyttet hugget spissen til - som han gjorde mot West Ham 2. juledag.

En farlig retur av Robert Sanchez havnet i løpebanen til Arsenal-spissen, som med en lang tå tuppet inn kampens tredje scoring for gjestene fra Nord-London.

Hjemmelaget slo tilbake midtveis i den første omgangen da Kaoru Mitoma fikk tid og rom inne i Arsenals målgård til å skru ballen inn i det lengste hjørnet.

Men Martinelli - satt opp av en fantastisk gjennombruddspasning av Ødegaard - sendte Arsenal opp i ny tomålsledelse seks minutter senere. Brasilianeren fikk løpe halve banen før han satte ballen mellom beina på Sanchez.

Innbytter Evan Ferguson fikk redusert på nytt til 2-4 noen minutter senere, og tente et ørlite håp hos hjemmefansen.

Mitoma satte ballen i mål nok en gang på overtid, men denne gangen ble scoringen annullert for en offside.

Arsenal sikret seg derfor en seier på årets aller siste dag i 2022, og med Man Citys poengtap mot Everton tidligere på dagen er nå luken ned til de lyseblå hele syv poeng idet vi nærmer oss halvspilt sesong.

Brighton & Hove Albion

Robert Sanchez
Tariq Lamptey
Lewis Dunk
Levi Colwill
Pervis Estupinan
Billy Gilmour
Pascal Gross
Solly March
Adam Lallana
Kaoru Mitoma
Leandro Trossard

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Oleksandr Zinchenko
Martin Ødegaard
Thomas Partey
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Edward Nketiah
Gabriel Martinelli