Kampdetaljer

Tre poeng i historisk kamp

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Brentford 0


  • Arsenal 3

    Saliba (17)
    Jesus (27)
    Vieira (49)

Med Martin Ødegaards skadefravær gjorde Arsenal jobben.

Like før kampstart ble det kjent at Arsenal måtte klare seg uten kaptein Martin Ødegaard, som hadde plukket opp med smell på trening før helgen.

Det betydde at nysigneringen Fabio Vieira fikk sin aller første start i Premier League, men det så ikke ut til å svekke Arsenal nevneverdig.

Allerede i det 17. spilleminuttet sendte William Saliba laget fra Nord-London i ledelsen da han stanget et hjørnespark inn via stolpen. En desperat David Raya forsøkte å fiske ballen ut av målet, men mållinjeteknologien sørget for at all tvil ble feid til side. 1-0!

Da lagene møttes sist Brentford Community Stadium, i serieåpningen forrige sesong, var det hjemmelaget som fikk styre kampen slik de ville. Denne gangen var rollene reservert.

På et innlegg fra Granit Xhaka fikk Gabriel Jesus akkurat vridd seg unna markeringen og stanget ballen elegant i en bue mot lengste stolpe – så vidt utenfor Rayas rekkevidde.

Med over et kvarter igjen å spille av den 1. omgangen var der derfor bare å kontrollere kampen inn til pause. 

Som sagt så gjort og Arsenal ledet komfortabelt halvveis.

Mer komfortabelt skulle det bli like etter sidebyttet. I Ødegaards fravær grep Vieira tilliten fra manager Mikel Arteta med begge armer. Med en suser fra noen og tyve meter banket portugiseren inn 3-0 for The Gunners, og da var kampen så å si avgjort.

Utover i kampen var Arsenal nærmere å øke ledelsen til 4-0 enn Brentford var å redusere, som gjorde at Arteta etter hvert ville gi verdifull spilletid til utvalgte reservespillere.

En av de som fikk muligheten til å komme inn helt på tampen var det uskrevne bladet Ethan Nwaneri. Med sine 15 år og 181 dager ble han den yngste Premier League-spilleren noensinne til å spille i ligaen.

Et stort øyeblikk for 15-åringen, som da fikk bidra til at Arsenal får beholde tabelltoppen gjennom landslagspausen. Det kommer godt med før Nord-London-derbyet mot Tottenham i neste seriekamp lørdag 1. oktober.

Brentford

David Raya
Aaron Hickey
Kristoffer Ajer
Ben Mee
Rico Henry
Pontus Jansson
Vitaly Janelt
Mathias Jensen
Bryan Mbeumo
Ivan Toney
Pelenda Da Silva

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
William Saliba
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Fabio Vieira
Gabriel Martinelli
Gabriel Jesus