• Bodø/Glimt 0

• Arsenal 1

Saka (24)

Det var langt fra pent, men alle poengene ble med hjem fra Nordland.

Forrige sesong måtte både Roma (6-1 og 2-1), CSKA Sofia (2-0), Celtic (2-0) og AZ (2-1) gi tapt på Aspmyra.

Etter en vel gjennomført 3-0-seier på Emirates stadium mot Bodø/Glimt forrige uke handlet det bare om å ikke skli på det berømte bananskallet i Bodø.

Som vanlig gikk Arsenal høyt i press fra starten og med litt tur kunne det ha stått 1-0 etter halvannet minutt spilt. Bukayo Saka fikk slått en farlig ball inn i feltet, men situasjonen ble til slutt avvinket.

Denne gangen var det Kjetil Knudsens menn som skulle være det førende laget, og det var bare små marginer om å gjøre at Runar Espejord og Ola Solbakken fikk kastet frem en fot på et innlegg fra venstresiden to minutter etter Arsenals sjanse.

Glimt viste seg fra en langt med positiv måte i Nordland enn i England, og med støtte fra majoriteten av de 7922 fremmøtte viste de en enorm energi og vilje i spillet sitt innledningsvis.

Det ble derfor knyststille på stadion da Saka midtveis i omgangen satte inn 1-0, noe mot spillets gang. På utrolig vis slo kantspilleren et innlegg rett inn Marius Høibråten, før ballen spratt tilbake i brystkassen til Saka og inn i målet bak Nikita Haikin.

Amahl Pellegrino fikk en enorm mulighet til å føre balanse i regnskapet bare noen minutter senere da han smatt gjennom i midten, men angriperen klarte ikke å holde roen i avslutningsøyeblikket og blåste ballen langt utenfor målet til Matt Turner.

Kanskje hadde Turner reddet ballen uansett, for amerikaneren hadde virkelig bestemt seg for å holde nullen denne kampen.

Såpass godt spilte sisteskansen at han også ble kåret til banens spiller i kampen.

Men før den prisen kunne deles ut, var det fremdeles en hel omgang igjen å spille etter at Arsenal tok med seg en ledelse til pause.

Etter sidebyttet var det så å si bare ett lag på banen, og de var ikke kledd i mørkeblått.

Nåde Pellegrino, Solbakken og Runar Espejord hadde hver sin store sjanse til å utligne for Bodø/Glimt det første kvarteret av 2. omgang, men ingen av de klarte å overliste Turner i Arsenal-buret.

I store sjanser vant hjemmelaget overlegent 7-2, men det er antall scorede mål som teller og der var Arsenal best.

Det ble med den ene scoringen og Arsenal trygget dermed ledelsen sin på toppen av gruppe A.

Det betyr at Arsenal bare må ta 1 poeng til for å sikre avansement til sluttspillet. Det er derimot svært viktig å unngå å havne på 2. plass i gruppen, som betyr at de må ut i én ekstra sluttspillrunde sammenlignet med 1. plassen.

Det blir derfor to viktige kamper mot PSV de kommende ukene. Tar vi minst fire poeng i disse kampene er vi sikret tabelltopp.