Mikel Arteta og co fikk en vanskelig inngang til London-derbyet mot West Ham onsdags kveld, da klubben bare en dag i forveien annonserte at Pierre-Emerick Aubameyang  hadde blitt fratatt ansvaret som klubbkaptein.

Følgelig hadde også den gabonske spissen blitt utelatt fra kamptroppen.

Derfor var det Alexandre Lacazette som ledet linjen for The Gunners, også med kapteinsbindet rundt armen.

Men det tok tid før det skulle løsne i oppgjøret på Emirates stadium.

Både West Ham og Arsenal var farlig frempå et par ganger innledningsvis, men en scoring satt derimot langt inne.

Det nærmeste noen av lagene kom en scoring før pause var et prosjektil av Kieran Tierney fem minutter før full tid. Venstrebacken fikk lade kanonen fra utenfor 16-meteren til West Ham, men med en sterk lanke fikk tidligere Arsenal-keeper Lukas Fabianski slått ballen i tverrligger og ut.

Vanvittig treff fra vår skotske forsvarer, men like så god redning av vår tidligere skuddstopper.

Polakken måtte på ny i aksjon like etter da Lacazette fikk vendt seg rundt og avsluttet inne i feltet. En kattemyk 36-åring fikk derimot avverget forsøk nummer én. På returen fikk Craig Dawson akkurat kastet frem en fot foran Gabriel Martinelli og avverget også forsøk nummer to.

Det stod derfor målløst til pause, men etter hvilen skulle det bli mer å henge fingrene i for både lagene og dommer Anthony Taylor.

Den 2. omgangen var ikke mer enn bare et par minutter gammel da en utsøkt gjennombruddspasning av Lacazette havnet i beina til lynhurtige Martinelli.

I løpsduell mot både Dawson og Vladimir Coufal ble brasilianeren altfor rask, og skrudde ballen perfekt inn i det lengste hjørnet med høyrefoten. En utsøkt avslutning, som kunne ha minnet om Thierry Henry i sine glansdager!

Da begynte Arsenal å kontrollere kampen mer. Midtveis i omgangen kunne all tvil ha blitt feid til side da Coufal gikk tøft inn i en duell med Lacazette. Tsjekkeren var både på mann og ball, og Taylor konkluderte med at dette var straffespark.

Vondt ble verre for West Ham da midtstopperen hadde gult kort fra før - og fikk dermed sitt andre for kvelden. David Moyes' måtte derfor, til tross ville protester, fullføre kampen med 10 menn.

Fra straffemerket tok Lacazette ansvar selv, men det skulle han kanskje ikke ha gjort. Fabianski gikk rett vei og slo ballen trygt ut av farlig sone. Kampen var fortsatt helt åpen!

Og gjestene fikk etter hvert spilt seg mer inn i kampen, selv med én mann mindre.

Men så, rundt 20 minutter etter han kom inn fra benken, punkterte Emile Smith-Rowe kampen for Arsenal.

Store rom å boltre seg i var det som skulle til da Hale End-guttene Bukayo Saka og Smith-Rowe satte farten. Saka spilte perfekt ut til høyre, hvor Arsenals nummer 10 kom på et stormende løp.

Med friske bein gjorde unggutten all jobben selv, og banket inn 2-0 med venstrefoten. Nydelig kontringsscoring; sånt liker vi å se!

Det ble et verdig punktum i kampen, selv om dette ikke var de aller beste kampene vi har spilt denne sesongen. Likevel et godt resultat mot et lag som har vaklet litt i resultatene i det siste. Også positivt at vi nok en gang holder nullen. Ramsdale har vært en åpenbaring etter han gjorde krav på startplass.

Nå venter Leeds på lørdag. De ønsker nok å slå kraftig tilbake etter en ydmykende 7-0-skrell mot Man City...