Kampdetaljer

Målfest på Hawthrorns

Av: Joakim Rødven 23.08.21
  • West Bromwich Albion 0


  • Arsenal 6

    Aubameyang (17' 44' 63)
    Pepe (45)
    Saka (50)
    Lacazette (69)

Arsenal cruiset videre til 3. runde i ligacupen.

Etter to strake tap i seriestarten trengte Arsenal en real opptur da de reiste til West Midlands for å spille om avansement i ligacupen.

Det gikk ikke mer enn 16 og et halvt minutt før Bukayo Saka fikk kranglet seg gjennom i midten og fyrte av en avslutning mot West Bromwich-målet.

Ballen ble først reddet, men på returen lå en årvåken Pierre-Emerick Aubameyang og satte ballen kontrollert i det åpne buret.

1-0 til Arsenal og man kunne ikke ha drømt om en bedre åpning. Den gjorde nok godt også for Aubameyang. 

Resten av omgangen var både jevnspilt og tett, men så - minuttet før pause - hugget Arsenal til igjen. 

En nydelig gjennombruddspasning fra Mo Elneny åpnet opp for Nicolas Pepe på høyresiden. Ivorianeren prøvde lykken, men traff i stolpen. Ballen spratt ut i feltet igjen, og der ventet Auba nok en gang. 2-0!

Og da slo hjemmelagets forsvar sprekker. Saka spilte gjennom Aubameyang som fikk fritt løperom mot Alex Palmer.

Den gabonske spissen forsøkte først å avslutte selv, men Palmer fekk avverget ved første anledning. På forsøk nummer to saksesparket Arsenal-kapteinen ballen på tvers inne i målfeltet til vertene. I motsatt ende ventet Pepe, som kastet frem en lang tå og pirket inn 3-0 for The Gunners.

Dermed ble det en komfortabel tremålsledelse inn til pause, og det er lenge siden sist!

Etter sidebyttet tok det ikke mer en fire minutter før det skulle smelle fra Arsenal-kanonene igjen.

En lekker hælflikk av Martin Ødegaard gjorde at Saka fikk all den tiden han trengte for å skru ballen hardt inn i det lengste hjørnet. Lekker scoring som ga Arsenal en pangstart på de siste 45 minuttene.

Femten minutter seinere sikret Aubameyang seg sin tredje, og peneste, scoring for kvelden, som ga vibber til Thierry Henry i sine glansdager. Etter å ha fått ballen på kanten av 16-meteren dro 32-åringen seg inn fra venstre og curlet ballen opp i det lengste hjørnet.

Punktum for kvelden ble satt noen få strakser senere da innbytter Alexandre Lacazette også ville vise seg fram etter å ha kommet tilbake etter COVID-19-sykdom. 

Pepe slo en strøken pasning inn i feltet fra høyrekanten, og med en kontant avslutning skjøt franskmannen nesten hull i nettet bak Palmer. 

6-0 og en svært overbevisende seier for The Gunners. Dette var akkurat det Arteta og co trengte inn mot en svært viktig kamp mot Pep Guardiolas mannskap til helgen.

Laget er langt fra friskmeldt, men kanskje dette var en god medisin for å få tilbake selvtilliten? Det får vi se på lørdag.

West Bromwich Albion

Alex Palmer
Taylor Gardner-Hickman
Cedric Kipre
Ethan Ingram
Caleb Taylor
Quevin
Adam Reach
Robert Snodgrass
Tom Fellows
Saul Shotton
Kenneth Zohore

Arsenal

Aaron Ramsdale
Calum Chambers
Nuno Tavares
Sead Kolasinac
Rob Holding
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Martin Ødegaard
Mohamed Elneny
Pierre-Emerick Aubameyang
Nicolas Pepe