• Sunderland 1

Broadhead (31)

Og supertalentet Charlie Patino scoret i debuten.

Samtidig som Mikel Arteta ønsket å gi spilletid til sin antatte andrerekke, kunne man tydelig se at han ikke hadde noen som helst intensjoner om å ryke ut i ligacupens kvartfinale mot Sunderland.

Bernd Leno fikk etterlengtede minutter på banen, og det samme gjorde både Eddie Nketiah og Nicolas Pepe. Og sistnevnte duo skulle virkelig vise seg frem mot League 1-laget.

Drøyt 15-16 minutter ut i kampen fikk Rob Holding, med kapteinsbindet rundt armen i fraværet av Alexandre Lacazette, stanget et hjørnespark mot mål. Lee Burge fikk stoppet forsøk nummer én, men på returen var en årvåken Nketiah på rett plass til rett tid. 1-0!

Det skulle bli starten på en tung kveld for laget fra Nordøst-England.

For ti minutter senere satte Pepe og Cedric Soares på turboen på høyresiden. Etter å ha kommet på overlapp slo Soares inn til Pepe, som via en forsvarer banket inn 2-0 for The Gunners. Mønsterangrep av Arsenal, der Sunderland rett og slett ikke hang med i svingene.

Nathan Broadhead reduserte til 1-2 rundt halvtimen spilt på Emirates stadium, etter at det slo sprekker i Arsenals bakre firer. En fin stikker av Elliot Embleton gjorde at Broadhead kom alene med Leno og var iskald alene med tyskeren.

Arsenal hadde relativt grei kontroll på oppgjøret, men på resultattavlen var det altså bare det ene målet som skilte lagene. Det ville Nketiah ordne opp i.

Like etter sidebyttet fikk Nuno Tavares stå upresset på venstrekanten og sikte på lagkamerater inne i Sunderland sitt målfelt. Adressen ble i retning Eddie Nketiah, som tuppet ballen kontrollert inn i det lengste hjørnet med høyrefoten.

Mer skulle det bli da Martin Ødegaard sendte en perfekt vektet pasning ut til Pepe på høyrekanten mindre enn ti minutter senere. Ivorianeren dro en sylfrekk tunnel på Denver Hume før han slo ballen inn i feltet.

På rundt fem og en halv meter stod Nketiah helt umarkert, og spissen flikket ballen videre i det motsatte hjørnet med innsiden av høyrefoten. Lekker scoring; og desto mer ydmykende for gjestene.

Arsenal var nære å kopiere scoringen like etter, denne gangen avsluttet av Ødegaard, men nordmannen klarte ikke å styre ballen utenfor rekkevidden til Burge.

Kampen ebbet sakte og sikkert mot en kontrollert 4-1-seier, men et minutt på overtid skulle en aldri så liten drøm gå i oppfyllelse.

Debut og 18 år gamle Charlie Patino hadde bare spilt i 10-11 minutter før Pepe nok en gang kom i god posisjon ute på høyrekanten. 26-åringen spilte en god pasning inn til unge Patino, som kastet seg frem og satte inn 5-1 for klubben han har vært i siden han var 11 år.

En fantastisk måle å debutere for Arsenal på - til stor glede for både spilleren, laget, manageren og ikke minst spente Arsenal-supportere. Dette er en spiller vi kommer til å høre mye om i fremtiden.

Alt i alt en godt gjennomført kamp av Arsenal, som nå kan se frem mot semifinalen i ligacupen.

Hvem vi møter der, er avhengig av hvem som vinner oppgjørene mellom Brentford- Chelsea, Liverpool - Leicester City og Tottenham Hotspur - West Ham United.

Før den tid venter derimot en viktig kamp mot Norwich på Carrow Road 2. juledag.