Arsenal tilbake på vinnersporet etter solid seier mot Southampton.

Det var noen øyenbryn som ble hevet da Arsenal inviterte til førjulsdans på Emirates stadium uten sin kaptein og spydspiss Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneren var heller ikke å se på benken.

Mikel Arteta forklarte at dette var av disiplinære årsaker, som er andre gang vi hører er grunnen til at vår egen kaptein har blitt utelatt fra kamptroppen dette kalenderåret.

Men laget så ikke ut til å bli nevneverdig svekket av den grunn, for mot nedrykkstruede Southampton var det Arsenal som tok føringen på det grønne dansegulvet.

Adam Armstrong fikk testen Aaron Ramsdale et par ganger i åpningsminuttene, men det var i andre enden av banen det skulle smelle først.

Rundt 20 minutter spilt fikk, selv om det var med høy risiko, Ramsdale spilt seg ut bakfra. Med hurtig fremoverspill og få touch endte Bukayo Saka opp med ballen ute på høyresiden.

Inne i feltet ventet både Takehiro Tomiyasu og vikarkaptein Alexandre Lacazette. Ballen gikk forbi Tomiyasu, men Lacazette var nådeløs foran målet til nyinnhentede Willy Caballero. Kontant inn i keepers venstre hjørne. 1-0. Vakkert lagspill.

Fem minutter senere skulle vår egen Martin Ødegaard også få være med på moroa. En nydelig cross ball fra Tomiyasu landet perfekt i beina på Kieran Tierney på motsatt side. Skotten prøvde å slå ballen hardt inn i feltet på første touch, men det endte i stedet opp med å bli et nedtak i verdensklasse.

Venstrebacken fekk to forsøk på å slå inn, og på forsøk nummer to stanget han ballen inn med hodet i retning Ødegaard. Der var Ødegaard fremme med pannebrasken og nikket inn 2-0 for The Gunners.

En aldri så sjelden hodescoring av Ødegaard, men vi tar den!

Saka fikk en stor mulighet til å øke ledelsen til 3-0 like før pause, men denne gangen var Caballero fullt med på notene. En trygg og god ledelse for Arsenal til pause.

Den ledelsen ble ennå tryggere rundt timen spilt da høyreiste Gabriel ruvet i luften på et hjørnespark, og brasilianeren headet ballen kontant inn i mål.

Da var kampen i realiteten over, men det kunne ha blitt ennå mer.

Martinelli fikk en stor mulighet til å legge på til 4-0, men stolpen stod i veien. Bare noen minutter senere smalt det i treverket nok en gang, da Saka fikk høre det klinge i stolpene bak Caballero.

Men kampen hadde ingen flere scoringer i seg - og det også takket være Aaron Ramsdale som nok en gang viste seg fra sin beste side.

Southampton var farlig frempå både tre og fire ganger utover i den andre omgangen, men gjestene ble nektet målsus ved enhver anledning. Ikke overraskende ble Ramsdale også kåret til banen spiller.

En solid gjennomført kamp av Arsenal, selv om man også kan si at det ikke var den aller sterkeste motstanderen vi har møtt hittil i år.

Uansett en god følelse når ting stemmer, som f.eks ved 1-0-scoringen. Ikke minst er det viktig å være tilbake på vinnersporet igjen etter to skuffende tap på rad.