Kampdetaljer

Formsvikten fortsatte på St. Mary's

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Southampton 1

    Bednarek (45)
  • Arsenal 0


For tredje kamp på rad gikk Arsenal poengløse av banen.

Etter landslagspausen har Arsenal vært helt ute av det, og før lørdagens oppgjør på St. Mary's hadde de tapt overraskende mot både Crystal Palace og Brighton.

I sistnevnte kamp var det så ille at selv Mikel Arteta måtte beklage for manglende entusiasme på banen.

Forholdene lå derfor til rette for en god revansje for The Gunners da de reiste sørover til Southampton for å bryne seg på Ralph Hasenhüttls menn, som virkelig var ute av form med ett poeng på sine seks siste kamper.

Allerede etter 17 minutter kunne Arsenal ha tatt ledelsen da Eddie Nketiah snappet ballen i de bakre rekkene hos Soton. Spissen spilte ut til Gabriel Martinelli ute på høyrekanten, som etter hvert fikk lagt inn til en umarkert Bukayo Saka.

Saka fikk akkurat den tiden og det rommet han trengte for å plassere inn 1-0, men en solid enhåndsredning av Fraser Forster sørget for at vertene holdt nullen.

Arsenal slet med å bryte ned hjemmelaget, og det straffet seg hardt like før pause.

Et hjørnespark ble bokset ut fra Aarson Ramsdale, men returen ble pisket inn i feltet igjen av Moi Elyounoussi. Inne i feltet fikk Jan Bednarek satt frem en fot og satte sikkert inn 1-0 for de røde og hvite sebratrøyene.

Utover i den andre omgangen prøvde Arsenal desperat å presse inn en utligning, men den forløsende scoringen kom aldri – mye takket være en bunnsolid Forster i Southampton-buret.

Det hele ebbet sakte og sikkert ut i et ettmålstap, og Arsenals poengløse rekke ble dermed forlenget til tre kamper. 

Etter å ha ligget ganske godt plassert i kampen om en topp fire plassering, har Arsenal nå tapt fire av de fem siste i Premier League. Forspranget der nå blitt spist opp av både Manchester United og Tottenham, som betyr at flere feilskjær kan bli kostbart.

Spesielt siden vi møter Man United til duell neste helg. Har vi det i oss?

Southampton

Fraser Forster
Kyle Walker-Peters
Jan Bednarek
Lyanco
Romain Perraud
Stuart Armstrong
Yann Valery
Oriol Romeu
Mohamed Elyounoussi
James Ward Prowse
Armando Broja

Arsenal

Aaron Ramsdale
Cedric Soares
Ben White
Gabriel Magalhaes
Nuno Tavares
Martin Ødegaard
Albert Sambi Lokonga
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Edward Nketiah
Gabriel Martinelli