• Nottingham Forest 1

Grabban (83)
  • Arsenal 0

Arsenal bukket under for et hardtarbeidende Nottingham Forest.

På grunn av koronautbrudd i Liverpool-leiren fikk Arsenal plutselig en hel arbeidsuke til å forberede seg til FA-cupkampen mot Championship-laget Nottingham Forest.

Man skulle derfor tro at det var en gjeng full av energi og spillelyst som mønstret på banen på City Ground.

Vel vitende om at Arsenal hadde gått på en smell sist de var på besøk i Nottinghamshire, også da i FA cupens tredje runde i 2018, var alt klart for en etterlengtet revansje.

Den revansjen kom aldri.

De første 45 minuttene var særdeles tamt av både hjemme- og bortelaget. Presset lå naturligvis på gjestene fra Nord-London, som knappest nok fikk en avslutning på mål i 1. omgang.

Det ble derimot en hel haug hjørnespark, som aldri ble truende for keeper Brice Samba, som stod i mål til fordel for tidligere Molde-keeper Ethan Horvath.

Bortimot det eneste nevneverdige fra første halvdel av kampen var at venstreback Nuno Tavares ble byttet ut allerede i det 35. spilleminuttet, noe som portugiseren ikke så ut til å være spesielt fornøyd med.

Etter sidebyttet tok det ikke mange minuttene før det skulle blåses liv i kampen. En god kontring av hjemmelaget var bare centimetere unna å ende i scoring.

Ballen havnet hos tidligere Bodø/Glimt-spiller Philip Zinckernagel, som fikk styrt et innlegg på mål. Heldigvis var Bernd Leno fullt med på notene og slo ballen ut til et hjørnespark.

Like etter var det Arsenals tur til å glefse foran motstanderens målbur, men en særdeles svak heading av Eddie Nketiah seilet utenfor stolpene til Samba.

Det hele så ut til å ebbe ut i et målløs affære, som ville ha betydd ekstraomganger, men syv minutter før full tid eksploderte stemningen på City Ground.

Innbytter Lewis Grabban hadde ikke vært på banen mer enn rundt 20 minutter, før han sendte mesteparten av de drøyt 25.000 tilskuerne til himmels.

Etter at Arsenal forsvar hadde slått sprekker fikk Ryan Yates slått inn fra vertenes høyreside. Inne i feltet sto Grabban umarkert, og fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 for de rødkledde.

Arsenal, kledd i helhvitt for anledningen, kunne knapt tro hva de så. Med bare noen minutter igjen å gjøre det på ble oppgaven for tøff.

Det manglet både glød, vilje og kvalitet i Arsenal og vi måtte innse at dette ble en oppgave som overraskende ble for tøff.

Cupeventyret endte dermed brått og brutalt i Sherwoodskogen, for andre gang på fem år.