Kampdetaljer

Rundspilt av Newcastle

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Newcastle United 2

    White (SM 56)
    Guimaraes (85)
  • Arsenal 0


Champions League-håpet fikk seg en real knekk på St. James' Park.

Oppkjøpet av Newcastle og ansettelsen av Eddie Howe har gjort at Tyneside-laget Newcastle har fått fart på sakene, etter at de så fortapte ut innledningsvis i sesongen. 

Etter å ha krabbet seg opp fra nedrykkssumpen har de resterende kampene vært så å si betydningsløse for the Magpies, utenom å spille for æren. Dét var det mye igjen av.

For mens Arsenal jaktet tre poeng for å trygge sin foreløpige 4. plass på tabellen, kunne The Gunners se langt etter poengene i Nord-England.

Den 1. omgangen var langt fra underholdende, i alle fall sett med Arsenal-øyne, og kampen gikk til pause målløst. 

Med tanke på hva som stod på spill for Mikel Arteta og co kan man ikke si noe annet at de første 45 minuttene var en skuffende oppvisning, selv om Newcastle har tatt store steg denne våren.

Verre skulle det derimot bli.

Etter hvert som den andre omgangen skred frem begynte Newcastle å ta mer og mer over kampen, mens Arsenal ikke maktet å få noe som helst overtak over hjemmelaget.

Ti minutter ut i omgangen klarte ikke holde unna. Et innlegg fra Joelinton ble pisket hardt inn fra sebratrøyenes venstreside. 

Inne i feltet ventet Callum Wilson, som tidligere i kampen hadde fått slått en tann ut av stilling, men før den ankom den engelske spissen fikk han hjelp av sin landsmann Ben White. Arsenal-forsvareren satte dessverre ballen i eget mål, og hele St. James' Park brøt ut i ekstase.

Da fulgte noen minutters vantro og fortvilelse i Arsenal, som nå virkelig ikke viste sine arme råd. 

Nuno Tavares ble ofret for Alexandre Lacazette for å få mer offensiv kraft, men noen sluttspurt kom aldri. 

Istedenfor fikk vertene en ny nettkjenning signert Bruno Guimaraes drøye fem minutter før full tid. En utsøkt lobb fra Sean Longstaff gjorde at Wilson kom i god skuddposisjon. Aaron Ramsdale var uredd og vartet opp med en solid redning, men returen havnet hos Guimaraes som doblet ledelsen for Newcastle.

I motsatt ende av banen hadde Martin Dubravka lite å gjøre på. I løpet av 90 minutter pluss tillegg klarte Arsenal bare to ganger å få avslutningene innenfor stolpene, noe som er altfor svakt for et lag som jakter topp fire-plassering.

Tapet betyr nå at det er Tottenham Hotspur som sitter i førersetet i forkant av siste serierunde, og trenger bare å ta poeng mot tabelljumbo Norwich for å sikre CL-plass neste sesong.

Et sviende tap for Mikel Arteta, som ligger langt under pari for en klubb som Arsenal. Nå må vi gjøre jobben selv kommende søndag, i tillegg til å be til høyere makter om hjelp fra allerede nedrykksklare Norwich.

Newcastle United

Martin Dubravka
Emil Krafth
Fabian Schar
Dan Burn
Matt Targett
Sean Longstaff
Bruno Guimaraes
Joelinton
Miguel Almiron
Callum Wilson
Allan Saint-Maximin

Arsenal

England Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Ben White
Gabriel Magalhaes
Nuno Tavares
Mohamed Elneny
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Martin Ødegaard
Emile Smith-Rowe
Edward Nketiah