Kampdetaljer

 • 20.11.21 18:30
 • Anfield
 • Premier League (0)

Sjanseløse på Anfield

Av: Joakim Rødven 08.07.21
 • Liverpool 4

  Sadio Mané (40)
  Jota (52)
  Salah (74)
  Minamino (77)
 • Arsenal 0


Arsenal var langt unna å true Jürgen Klopp og co på Merseyside.

Liverpool har vært en svært vanskelig motstander for Arsenal å beseire, spesielt i serien. Før lørdagens oppgjør hadde Arsenal bare vunnet to ganger på de siste 13 siste forsøkene i ligaen.

Den statistikken skulle dessverre bli forlenget da Mikel Arteta gjorde seg klar for sitt 6. oppgjør mot Klopp som manager.

Arsenal var laget som fikk sette ballen først i nettmaskene da Alexandre Lacazette satte ballen i et åpent bur bak Allison Becker. Kombinasjonene i forkant var eksemplariske; dessverre ble målet korrekt annullert for offside.

I andre enden av banen fortsatte Aaron Ramsdale å storspille for Arsenal, som sørget for at nullen forble bevart - enn så lenge.

For etter tre kvalifiserte redninger av sisteskansen, som fikk sin englandsdebut i til uka, måtte han omsider gi tapt.

Et godt frispark av Trent Alexander-Arnold skrudde seg helt perfekt på hodet til Sadio Mane, som fikk en enkel oppgave med å stange Liverpool i føringen.

Med drøye 5-6 minutter igjen av 1. omgang var det dessverre ikke mye tid til å hente inn ledelsen til pause.

Kieran Tierney startet oppgjøret på benken, til fordel for unge Nuno Tavares. Portugiseren har gjort en god innsats hittil, men 21-åringen må nok lure på hva i all verden han tenkte 5-6 minutter etter sidebytte.

Tilsynelatende med full kontroll utenfor egen 16-meter skulle venstrebacken bare spille seg ut av presset til Liverpool. Der feilberegnet han totalt og spilte ballen rett i beina til landsmann Diego Jota.

Liverpool-spissen sendte både Ben White og Ramsdale langt ut i pølsebua, før han enkelt plasserte inn 2-0 for vertene. Skrekkelig forsvarsspill av Arsenal.

Da måtte Arsenal stå høyere for å jakte en redusering, som Klopp selvfølgelig ønsket å utnytte.

En praktkontring i det 74. spilleminuttet ga Arsenal en leksjon i hvordan angripe hurtig fremover, og Mane løp fra hele Arsenal-forsvaret. Inne i feltet ventet en umarkert Mo Salah; 3-0.

Tre minutter seinere sprakk det igjen bakover, og igjen var det en lang pasning over Arsenal-forsvaret som var nøkkelen. 

Innbytter Jordan Henderson lempet ballen i bakrom mot Mane. Det lugget ligg for Liverpool denne gangen, men ballen kom til slutt ut på høyrekanten hvor Salah slo ballen perfekt bak forsvarslinjen. 

På bakerste sto en annen innbytter, Takumi Minamino, som så å si med sitt første touch satte inn 4-0.

Total overkjøring, og for første gang siden 28. august gikk Arsenal av banen uten et eneste poeng. Det var de heller aldri i nærheten av å få med seg fra Anfield.

Desto viktigere blir det å slå kraftig tilbake når Newcastle i fritt fall kommer på besøk neste lørdag. The Magpies er det eneste laget som ikke har vunnet en kamp hittil i Premier League - og den seieren skal ikke komme på Emirates...

Liverpool

Alisson
Trent Alexander-Arnold
Joel Matip
Virgil van Dijk
Kostas Tsimikas
Thiago
Fabinho
Alex Oxlade-Chamberlain
Mohamed Salah
Diogo Jota
Sadio Mané

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Ben White
Gabriel Magalhaes
Nuno Tavares
Bukayo Saka
Albert Sambi Lokonga
Thomas Partey
Emile Smith-Rowe
Alexandre Lacazette
Pierre-Emerick Aubameyang