Gabriel (59)
    Ødegaard (82)
  • Everton 1

van de Beek (45)

Arsenal gjorde jobben mot Everton, men det var ikke nok til å sikre CL-plass neste sesong.

Mens det var spenning både i gullkampen og nedrykkskampen, var det bare kampen om Champions League som betydde noe for Arsenal søndag kveld.

Siden The Gunners hadde rotet bort vitale poeng mot Newcastle forrige serierunde ville bare seier være godt nok om vi skulle klare å sikre den ettertraktede 4. plassen.

I tillegg måtte vi håpe på hjelp fra tabelljumbo Norwich som måtte ta poeng, aller helst tre poeng.

Everton, som allerede hadde sikret videre Premier League-kontrakt etter å ha vunnet 3-2 mot Crystal Palace i midtuken, hadde lite annet enn ære å spille for og det virket ikke som de hadde det aller største presset på seg til å prestere på topp.

Arsenal på sin side hadde dermed full kontroll på kampen, som til slutt endte med en bunnsolid 5-1-seier.

Det hele startet med en hjelpende hånd fra vår egen Alex Iwobi midtveis inn i 1. omgang.

Et hardt skudd fra Gabriel Martinelli ble stoppet av den tidligere Arsenal-spilleren, som måtte bruke ulovlige midler for å avverge målsjansen.

Etter en titt på VAR-bildene konkluderte dommerteamet, med Andre Marriner i spissen, at Arsenal skulle få et straffespark. Martinelli tok ansvar selv og satte ballen kaldt og rolig inn i keepers venstre hjørne.

Bare noen få minutter senere nikket Eddie Nketiah inn 2-0 på et hjørnespark, etter at spissen snek seg unna markeringen og forlenget Bukayo Sakas innlegg inn i nettmaskene.

Gjestene fra Liverpool fikk en redusering på overtid av den første omgangen da Dominic Calvert-Lewin fikk slått inn i feltet fra høyresiden. Ingen markerte Donny Van De Beek som hadde spurtet inn i feltet, og nederlenderen fikk en enkel jobb med å sette inn 1-2 for de blåkledde.

Arsenal hadde derimot ingen planer om å gi bort poengene denne gangen.

Ti minutter etter sidebytte vartet Saka og Cedric Soares opp med et flott innøvd trekk på hjørnespark, der Saka spilte lavt ut mot 16-meterstreken. Soares stormet fremover og banket ballen kontant inn i det nærmeste hjørnet. Vakker scoring av Arsenal!

Og det var på dødball det skulle gjøres i kveld. To minutter etter scoringen svingen Saka nok en gang inn et hjørnespark fra Arsenals høyreside. Denne gangen fikk Everton delvis klarert, men ballen havnet i beina til Soares.

Portugiseren fikk slått inn til en godt plassert Gabriel, som med et godt - og heldig - førstetouch fikk lagt ballen perfekt til rette. Brasilianeren hamret til med venstreslegga og ballen smatt forbi Asmir Begovic som vikarierte i buret for Jordan Pickford.

Da var kampen i realiteten over, men åtte minutt før full tid skulle Martin Ødegaard sette et verdig punktum på kampen. Etter først å ha dratt av innbytter Isaac Price skrudde nordmannen lekkert inn 5-1 i det lengste hjørnet med en markkryper.

En overlegen seier i siste serierunde for The Gunners, men dessverre var det ikke bare Mikel Artetas gutter som gjorde jobben.

På Carrow Road fikk Tottenham stort sett gjøre som de ville og med Son Heung-min i scoringsform sikret de liljehvite seg en like overlegen seier med 5-0.

Arsenal stoppet derfor på 5. plass og må belage seg på "bare" europaligaen neste sesong. En bittersøt følelse, ettersom Champions Leauge-billetten var så nærme denne gangen.

Likevel er dette en, tabellmessig, opptur fra de to foregående sesongene hvor vi har havnet på 8. plass.

Nå handler det om å fortsette lagbyggingen som Mikel Arteta har startet, og utfylle de posisjonene hvor det må forsterkes. Det som er sikkert er at denne troppen er altfor tynn til å klare to kamper i uken. Det blir derfor spennende å se hvordan overgangsmarkedet blir brukt i sommer.