Kampdetaljer

Kastet bort seieren på Goodison

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Everton 2

    Richarlion (79)
    Gray (90)
  • Arsenal 1

    Ødegaard (45)

Martin Ødegaard sendte Arsenal i ledelsen, men så sloknet kanonene etter pause.

Den første omgangen på Goodison Park ble en svært hendelsesrik fotballkamp. Og det skal sies at teamet i VAR-bussen fikk en hel del å jobbe med.

Først ut da Ben Godfrey tråkket på ansiktet til fanfavoritten Takehiro Tomiyasu rundt halvtimen spilt i Liverpool. Hendelsen ble sett på for å vurdere om det var potensielt rødt kort, men konklusjonen var at dette var et hendelig uhell. 

Kampen ebbet sakte, men sikkert, mot et målløst oppgjør, men så smalt det i begge ender av banen.

Først satte Richarlison inn, det han trodde var, 1-0 foran hjemmefansen. Et godt innlegg av Andros Townsend ble stusset inn i lengste hjørne av brasilianeren.

Men VAR-bildene viste, heldigvis, at 24-åringen var offside. Da gjorde det nok ekstra vondt at Arsenal hugget til i andre enden. 

Et nydelig innlegg av Kieran Tierney, som var tilbake i startoppstillingen, fant veien til Martin Ødegaard. Den norske landslagskapteinen satte venstrefoten frem og plasserte trygt og godt inn 1-0 for gjestene.

Vakker scoring, men riktig nok slapt markeringsspill. Arsenal takket og bukket; og tok med seg ledelsen inn i pausen.

Rundt timen spilt i Liverpool stakk Richarlison seg nok en gang frem. Angriperen ble spilt fri av Abdoulaye Doucoure, og fra skrå vinkel dundret Richarlison ballen i mål.

Denne gangen var det ennå mindre marginer om å gjøre, men for andre gang i kampen ble han nektet scoring og avvinket for offside. 

Men omsider skulle den tidligere Watford-spilleren lykkes med å lure ballen forbi Aaron Ramsdale. Etter at Arsenal mistet ballen fra et innkast, fikk Demarai Gray avslutte utenfor 16-meteren til Arsenal.

Ballen smalt først i tverrliggeren, men på returen stod Richarlion perfekt plassert og stanget ballen i en lang bue over Ramsdale. 

Fem minutter seinere kunne innbytter Eddie Nketiah sende Arsenal opp i føringen igjen, men på mirakuløst vis klarte 22-åringen å heade i stolpen og ut fra drøye 3,5 meters hold på blank kasse. 

Det skulle vise seg å bli en kostbar miss, for idet kampen bikket inn i det 2. tilleggsminuttet kom avgjørelsen.

Fra ganske lik posisjon som Gray sitt tverrliggerskudd, var foten hans bedre innstilt på forsøk nummer to. Denne gangen suste ballen inn i det lengste hjørnet og via stolpen humpet ballen inn i nettmaskene.

Det er i slike situasjoner man trenger sin spydspiss og kaptein, i vårt tilfelle Pierre-Emerick Aubameyang, til å tre frem. Og da 32-åringen gikk både rom og tid til å hamre inn 2-2 seks minutter på overtid trodde man at NÅ skulle det løsne.

Men akk nei, ballen trillet 2-3 meter til side for mål, og selv Auba skjønte nok ikke hvordan han klarte å ikke treffe innenfor stolpene.

Derfor ble det ingen 'last minute equalizer' og Arsenal gikk på sitt andre strake tap i Premier League. Det som så ut til å bli en god høstsesong, har nå plutselig fått en bråstopp mot to lag som har vært ute av form denne høsten. 

Lørdag møter vi tungtgående Southampton på Emirates. Der er bare tre poeng godt nok.

Everton

Jordan Pickford
Seamus Coleman
Yerry Mina
Michael Keane
Ben Godfrey
Anthony Gordon
Abdoulaye Doucoure
Allan
Demarai Gray
Andros Townsend
Richarlison

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Ben White
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Granit Xhaka
Gabriel Martinelli
Martin Ødegaard
Bukayo Saka
Alexandre Lacazette