Kampdetaljer

Berget et poeng i siste sekund

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Arsenal 2

    Aubameyang (8)
    Lacazette (90)
  • Crystal Palace 2

    Benteke (50)
    Edouard (73)

Innbytter Alexandre Lacazette sørget for at i alle fall et poeng ble igjen på Emirates stadium.

Det kan ofte være ugunstig å få et avbrekk med lagslagspause når man er inne i en god steam. Arsenal var hadde et godt utgangspunkt med fire strake seire og én uavgjort før oppholdet, som skulle forlenges hjemme mot Crystal Palace.

Til tross for avbrekket så Mikel Artetas utvalgte pigge ut fra start, og åpnet kampen energisk. 

Før 8 minutter var spilt i Nord-London kunne jubelen slippes løs blant flesteparten av de 59475 fremmøtte.

Ute på høyrekanten fikk Nicolas Pepe dratt seg innover i banen og sendte i vei en bananavslutning i retning lengste hjørne. Vicente Guaita fikk kastet frem en god hånd, men på returen lå en årvåken Pierre-Emerick Aubameyang. 

Fra bakerste satte den gabonske spissen kontrollert inn 1-0 for The Gunners.

En pangstart, men etter hvert som kampen skred frem glapp Arsenal mer og mer grepet om kampen. Likevel klarte de å holde stand til pause; snarere mer heldig enn dyktig.

Etter sidebyttet skrudde Palace opp, mens Arsenal fremdeles ikke maktet å reise seg etter en litt svak avslutning på 1. omgang. Da straffet det seg hardt da Thomas Partey somlet med ballen.

Ballen spratt til Christian Benteke som kunne fosse fremover mot målet til Aaron Ramsdale. Sisteskansen, som hadde hittil spilt en plettfri kamp, var sjanseløs i å holde belgierens skudd ute. 1-1 før kampen var 50 minutter gammel.

Vondt ble enda verre da Odsonne Edouard satte inn 2-1 for The Eagles i det 73. spilleminuttet. Innbytter Albert Lokonga hadde kommet inn Bukayo Saka i pausen, etter at angriperen ble sparket rett ned av James McArthur før pause, mistet ballen på midtbanen da Arsenal stod høyt oppe.

Det resulterte i en kontring for gjestene, som de utnyttet til det fulle. 

Ute på venstresiden spilte Conor Gallagher ballen fint inn til Michael Olise, som sendte ballen videre til Edouard. Presset fra ben White ble for slapt, som gjorde at franskmannen fikk avslutte like innenfor 16-meteren til Arsenal.

Ballen smalt i tverrliggeren og inn i nettmaskene bak Ramsdale, som heller ikke denne gangen kunne klandres for baklengsmålet.

I sluttminuttene fikk venstreback Kieran Tierney en eventyrlig mulighet til å føre opp balanse i regnskapet da han dundret til fra skrått hold, men ballen smalt i tverrliggeren og spratt av farlig sone. Et vanvittig treff av skotten, som hadde fortjent en bedre skjebne.

Men Arsenal skulle heldigvis få med seg noe fra oppgjøret. Etter en liten sluttoffensiv fikk Arsenal et hjørnespark på overtid. 

Den første innsvingeren ble stanget unna, men på returen slet Patrick Vieira's menn mer med å få ballen klarert. Ballen havnet hos White som klemte håpefullt til fra rundt 11 meters hold. 

Ballen spratt via et par bein på veien, før Guaita avverget på streken med en benparade. Returen havnet derimot i beina til Lacazette, som med en kontant avslutning sendte ballen inn i det åpne buret; 2-2 i aller siste sekund!

Et hardt slag for tidligere Arsenal-kaptein, og nå Palace-manager, Vieira, men tilsvarende glede i Arsenal-leiren. Likevel var nok håpet å få med seg mer enn det ene poenget. Spesielt siden Palace bare har vunnet én kamp hittil denne sesongen.

Det positive er uansett at Arsenal fremdeles er ubeseiret de siste 6 kampene (5 av de i Premier League). Det er i alle fall noe å ta med seg etter en grusom sesongstart med tre strake tap. 

Nå venter bare noen få dagers hvile, før Aston Villa kommer på besøk til London fredag 22. oktober.

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Ben White
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Martin Ødegaard
Nicolas Pepe
Emile Smith-Rowe
Bukayo Saka
Pierre-Emerick Aubameyang

Crystal Palace

Vicente Guaita
Joel Ward
Joachim Andersen
Marc Guehi
Tyrick Mitchell
Conor Gallagher
Luka Milivojevic
James McArthur
Jordan Ayew
Christian Benteke
Odsonne Edouard