Abraham (72)

Arsenal tapte første av to kamper i Mind Series-turneringen.

Som siste forberedelser inn mot den kommende sesongen møtes Arsenal, Chelsea og Tottenham til Mind Series denne sommeren.

Arsenals første oppgjør var hjemme mot Chelsea søndag ettermiddag, hvor et nesten toppet Arsenal stilte til dyst foran mer enn 20.000 tilskuere for første gang på halvannet år.

Kieran Tierney var svært nære å gi Arsenal en kjempestart på kampen da han pisket inn et hardt innlegg i Chelseas målfelt i åpningsminuttene, men dessverre klarte inne skotten å finne Pierre Emerick Aubameyang inne i feltet.

Istedenfor skulle det bli mer effektivitet i den andre enden. Et høytstående Arsenal ble tatt på senga av en kontring hos bortelaget, og Kai Haverts fikk et hav av rom til å angripe i.

Tyskeren var nådeløs mot sin landsmann Bernd Leno i Arsenal-buret; 1-0 til de blåkledde halvveis i den første omgangen.

En annen tysker, Timo Werner, kunne fort å ha øket ledelsen til 2-0 bare et par minutter senere, men denne gangen gikk avslutningen til siden for mål.

Heller ikke Emile Smith Rowe klarte å presse ballen innenfor stolpene i angrepet som fulgte. Arsenal brøt ballen i gunstig posisjon og Arsenals nye nr. 10 fikk en god mulighet til å utligne, men dessverre smalt ballen i stolpen og ut.

Like før pause traff også Hakim Ziyech stolpen bak Leno, men stillingen holdt seg til 1-0 før sidebyttet.

Granit Xhaka har vært linket bort fra Arsenal denne sommeren, men etter rapportene ser det ut til at sveitseren blir værende i Nord-London. Uavhengig av de rapportene, fikk midtbanespilleren humøret opp igjen på Emirates midtveis i 2. omgangen.

Etter å første ha fått en avslutning på hjørnespark blokkert, gikk 28-åringen opp i en ny duell på det påfølgende hjørnesparket. Denne gangen sneik ballen seg inn i det lengste hjørnet - utligning for Arsenal!

Mikel Arteta valgte så å gjøre en hel haug bytter, som kanskje ikke var gunstig for rytmen i laget.

En feilpasning av høyreback Hector Bellerin, som nettopp ble byttet inn, gikk rett til Tammy Abraham som fikk en enkel jobb med å plassere inn 2-1 for Chelsea.

Ti minutter før full tid kunne Joe Willock ha sørget for nok en utligning for Arsenal da han sendte i vei et prosjektil på førstetouchen etter et innlegg fra høyre. Ballen smalt i tverrliggeren og spratt ned i bakken før den spratt ut i banen igjen.

TV-bildene viste at ballen kanskje var innenfor dødlinjen, men dommertrioen markerte ikke for scoring.

Flere mål ble det ikke denne søndagen, og det ble derfor 2-1-tap denne gangen. Heldigvis bare en treningskamp; og forhåpentligvis lærdom å ta med seg fra kampen når det virkelig begynner å telle om snaue 2 uker.