• Burnley 0

• Arsenal 1

Ødegaard (30)

Nydelig frispark av nordmannen sørget for tre nye poeng.

Det har vært en tøff start på sesongen hittil i høst, men endelig løsnet det igjen da Norwich ble slått 1-0 i forrige runde. Det var et sport Mikel Arteta og co skulle forbli på da de tok turen til Turf Moor lørdag ettermiddag.

Historisk sett har Arsenal hatt et godt grep på de burgunderkledde fra Lancashire, men i de tre foregående oppgjørene har det endt med to uavgjorte og et tap.

En god sjanse av Nicolas Pepe tidlig i omgangen kunne fort ha endt i scoring for The Gunners, men denne gangen kom Nick Pope seirende ut av duellen med ivorianeren.

Men Pope skulle få større vanskeligheter med å stoppe vår egen Martin Ødegaard rundt 25 minutter senere.

Etter et stormende løp fremover ble Bukayo Saka meiet over ende utenfor Burnleys 16-meter. Ødegaard hadde en god følelse på at dette kunne bli scoring og tok ansvar fra skytterposisjon.

Nordmannen nølte aldri og skrudde ballen lekkert inn i det lengste hjørnet; ute av rekkevidden til 1.91 meter høye Pope. 1-0!

Rett før pause kunne det ha smelt igjen fra Arsenal-kanonene, etter at Pepe slo inn mot unge Emile Smith-Rowe på rundt 11 meter. Vår nye nummer 10 klemte til på først touch, men dessverre suste ballen over tverrliggeren.

Da skulle man tro at Arsenal skulle ro dette ganske greit i land, men kampen var langt fra avgjort.

Like før timen var spilt i Burnley da ballen spratt hjemmelagets vei etter mye klabb og babb inne i Arsenals målfelt. Ballen havnet i beina til Maxwel Cornet som sendte i vei et godt skudd mot Ramsdale, som fikk tillit fra start i andre kamp på rad.

Sisteskansen var fullstendig med på notene og bokset ballen ut til hjørnespark.

Ti minutter senere ble det høydramatisk på Turf Moor.

Et svakt tilbakespill fra Ben White skapte en stor sjanse for Matej Vydra. I en duell med Ramsdale gikk tsjekkeren i bakken, og førsteinntrykket til dommer Anthony Taylor var at dette var en forseelse av Arsenal-keeperen.

Situasjonen ble heldigvis sjekket av VAR, og etter en titt på bildene ombestemte Taylor seg og gav Arsenal ballen. Reprisene viste at Ramsdale fikk en aldri så liten tå på ballen før han tok beina til Burnley-spilleren. Slik sett helt korrekt avgjørelse og Arsenal slapp unna denne gangen.

Både Chris Wood og innbytter Jay Rodriguez hadde hver sine halvgode mulighet til å utligne for hjemmelaget, men scoringen kom aldri. Alle poengene ble derfor med tilbake til London; Arsenal andre seier på rad i Premier League.

Fremdeles ikke bunnsolid, men på dette tidspunktet det å sanke poeng alt som betyr noe. For søndag blir det et intenst oppgjør mot erkerival Tottenham Hotspurs. Der må vi være klare til dyst.