• Brighton & Hove Albion 0

• Arsenal 0

For tredje gang på fire kamper unngikk Arsenal baklengs. Dessverre ble det ingen rett vei heller.

Et ufyselig vær gjorde at det aldri kom til å bli noen velspilt kamp på den engelske sørkysten da Arsenal møtte Brighton til dyst på Amex.

Kampens første store sjanse kom til vertene som kunne ha utnyttet at Aaron Ramsdale, som ser ut til å ha sikret seg plassen som Arsenals førstekeeper, glapp en innlegg. Returen ble derimot avverget og Arsenal slapp unna med skrekken.

Like etterpå var Pierre-Emerick Aubameyang svært nære å slå hardt tilbake. Bukayo Saka kom seg løp på høyresiden og vippet inn et innlegg. På bakerste sto Auba, men gaboneren headet ballen i stolpen.

Resten av den første omgangen var preget av mye kriging på midten og omgangen ebbet ut i en målløs affære.

Hjemmelaget så ut til å være farligst på Amex, men et kvarter før full tid kunne Emile Smith-Rowe ha sendt de tilreisende fra London til himmels.

Etter et nydelig spill i det oppbyggende spillet fikk unggutten satt i gang en god kontring for The Gunners. Fra rundt 10-11 meters hold, litt til høyre for mål, avsluttet Arsenals nummer 10 mot keeper Robert Sanchez.

Sisteskansen fikk plassert seg riktig og klarerte ballen til hjørnespark med venstrekneet sitt. Stor sjanse for de neongule fra Nord-London, men ingen scoring.

På tampen hadde Brighton to enorme sjanser, men Ramsdale sto virkelig frem når det trengtes. Først avverget sisteskansen et ekkelt "skuddinnlegg" fra Marc Cucurella, før han litt seinere kastet seg fryktløs frem for å bokse unna et innlegg av innbytter Solly March.

Kveldens første scoring satt uhyre langt inne, og denne gangen klarte ingen av lagene å dra frem det lille ekstra.

Stillingen ble derfor 0-0 etter 90 seige minutter. Brighton har overrasket positivt denne sesongen og slik sett kan nok et poeng borte på en vanskelig bane være OK.

Det positive er uansett at Arsenal er, etter en fryktelig sesongstart, ubeseiret siste 5 kampene i både Premier League og ligacupen. Så får vi håpe at poengfangsten fortsetter mot Crystal Palace etter landslagspausen kommende helg.