Saka (79)
  • Brentford 1

Nørgaard (90)

Brentford maktet ikke å stå imot Arsenal på Emirates.

Nyopprykkede Brentford sjokkerte hele fotball-England da de inviterte Arsenal til åpningsfest av Premier League i august, og vant overlegent 2-0 på Brentford Community Stadium.

Det ble starten på en tre kampers poeng- og målløs seriestart for The Gunners. Varsellampene blinket, men siden den gang har Arsenal klart å karre seg oppover på tabellen.

Men også på Emirates tok deg en stund før Mikel Artetas utvalgte klarte å bryte ned kampplanen til Thomas Frank.

Alexandre Lacazette satte ballen i nettmaskene før 15 minutter var spilt i Nord-London, men en hårfin offside sørget for at scoringen dessverre ble annullert.

Foruten annulleringen hadde Arsenal ytterligere to håpefulle rop om å få tildelt straffespark; først da Lacazette ble taklet hardt inne i Brentfords målfelt. Deretter da et innlegg fra Cedric Soares endret retning etter å ha gått via hånden til en forsvarer.

Ingen av appellene ble hørt av dommer Jon Moss. Da ble det istedenfor en målløs 1. omgang å beskue for de 60.015 fremmøtte på Emirates stadium.

Den andre omgangen var derimot ikke mer enn et par minutter gammel før jubelen omsider kunne slippes løs for hjemmefansen.

Et glimrende soloraid av Emile Smith Rowe, hvor engelskmannen dro seg inn fra venstre og curlet ballen inn i det lengste hjørnet, var det som skulle til for å sende Arsenal-supporterne til himmels.

Da kunne Arsenal i større grad kontrollere kampbildet, mens gjestene fra vest-London måtte åpne opp mer for å jage en utligning.

Det gjorde at det ble mer rom å boltre seg i for våre raske angripere. Det utbyttet Bukayo Saka.

Med om lag 11 minutter igjen å spille før full tid snappet Arsenal ballen på midtbanen. Et høytstående Brentford i ubalanse hadde etterlatt seg mye rom bakover, som Saka fikk springe i.

En perfekt pasning fra Thomas Partey ga Saka den tiden og rommet han trenge, og via den lengste stolpen hamret unggutten inn 2-0 for Arsenal.

Bortelaget fikk en redusering til 2-1 langt inne i overtiden da flipperspill inne i Arsenals målgård gjorde at ballen havnet i beina til Christian Nørgaard, som med en fin vending fikk lurt unna Arsenals press - og banket inn reduseringen.

Arsenal holdt derimot stand i sluttminuttene og sikret seg en fullt fortjent seier mot The Bees.

Med henholdsvis 2-3 kamper mindre spilt enn lagene over seg, ligger Arsenal nå på en foreløpig 6. plass. Vinner vi de to kampene vi har til gode sammenlignet med Chelsea, kan vi snike oss opp på en 4. plass; bare to små poeng bak Thomas Tuchel og co.