• Aston Villa 1

Ramsey (81)

Arsenal bød opp til party da Aston Villa ble valset over.

Det ble et lite steg tilbake da Crystal Palace fikk med seg et poeng hjem fra Emirates stadium sist mandag. Det var nok derfor en revansjelysten gjeng som stilte til dyst mot Aston Villa fredag kveld.

Allerede direkte fra avspark ble tonen i kampen satt da Ollie Watkins rev Gabriel over ende foran Arsenals 16-meter. Så å si alle utespillerne flokket seg rundt de to, og dommer Craig Pawson endte opp med å vise Watkins det gule kortet.

Mens Arsenal åpnet kampen godt lyktes de ikke helt i den siste tredjedelen av banen innledningsvis, men så skulle party-stemningen raskt bli en annen.

Rundt 20 minutter spilt forsøkte Thomas Partey seg fra distanse. Den ghanesiske midtbanespilleren har ventet lenge på sin første scoring, og med et godt forsøk smalt ballen i tverrliggeren før ballen spratt ut igjen. Så nære!

Men jubelen skulle likevel slippes løs for 28-åringen.

Midtveis i omgangen raget Partey høyest på et hjørnespark, og med høyreskulderen stusset den 1.85 meter høye spilleren inn 1-0 for The Gunners. Noe diskutabelt keeperspill av tidligere Gooner Emi Martinez, men mål er mål.

Rundt halvtimen spilt på Emirates trodde de 59496 fremmøtte at Bukayo Saka skulle sette inn 2-0 for de rødkledde da han kom alene med Martinez, men argentineren fikk akkurat hengt igjen en fot og sparket ballen ut til et hjørnespark.

Gigantisk sjanse som ble misbrukt, men heldigvis for både Saka og Arsenal skulle dette bare bli av akademisk betydning.

For på overtid av 1. omgang ble Saka felt inne i målgården til Aston Villa. Pawson vinket først spillet videre, men idet sluttsignalet gikk valgte han å se på situasjonen en gang til via VAR.

Etter kort betenkingstid valgte han å omgjøre sin avgjørelse og dømte straffespark til Arsenal.

På overtiden av overtiden tok kaptein Pierre-Emerick Aubameyang ansvar. Første forsøk ble mesterlig reddet av Aubameyangs tidligere lagkamerat, men returen satte gaboneren trygt og godt i nettet. 2-0 og et godt utgangspunkt inn mot 2. omgang!

Det har vært sjelden kost for Arsenal å gå inn til pause med en tomålsledelse, men det skulle ikke vise seg å være behov for å slakke ned etter hvilen heller.

Ti minutter etter sidebytte var Arsenal nok en gang på farten, og denne gangen anført av Emile Smith-Rowe.

Etter en god kontring spilte Arsenals nye nummer 10 vegg med Aubameyang, før unggutten fyrte løst mot Martinez' mål. Ballen spratt via Tyrone Mings og inn i korthjørnet - helt inne ved stolperota. Perfekt start på 2. omgang og 3-0 for Arsenal.

Det så lenge ut som at Aaron Ramsdale skulle gå til en ny smultring, men drøye 10 minutter glapp det bakover. Jacob Ramsey fikk ballen utenfor Arsenals 16-meter og limte ballen elegant oppe i Ramsdales venstre hjørne - helt utagbart for keeperen.

Dessverre en vakker scoring, men ikke mer enn et ørlite plaster på såret for Dean Smith og co. For det ble "too little too late", og Arsenal cruiset inn til 3-1.

En fin mål å starte helgen på - og en viktig vitamininnsprøytning før vi tar imot Leeds i ligacupen førstkommende tirsdag.