Nketiah (85)
  • West Ham United 1

Antonio (45)

En sen scoring av Eddie Nketiah sikret tre poeng mot The Hammers.

Selv om det ikke var den beste utgaven vi har sett fra Arsenal, innkasserte Mikel Arteta og co en komfortabel seier i serieåpningen mot Fulham sist helg.

Det var derfor mye optimisme rundt klubben før det var duket for nok et London-derby lørdag kveld da West Ham kom på besøkt til Emirates stadium.

Arsenal startet bra de første par minuttene, men et resultatmessig overtak klarte de ikke å skaffe seg. Dermed fikk gjestene fra Øst-London spilt seg mer og mer inn i oppgjøret etter hvert som kampen skred fremover.

Men så, halvveis ut i den første omgangen, smalt det plutselig fra Arsenal-kanonene.

Unggutten Bukayo Saka fikk rettvendt seg og så en mulighet til å tre gjennom Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal-kapteinen fikk lagt til rette fra venstrekanten og vippet inn et strøkent innlegg.

Inne i feltet ventet spisskollega Alexandre Lacazette, og franskmannen stanget inn 1-0 for de rødkledde - bak tidligere Arsenal-keeper Lukas Fabianski. Vakkert angrepsspill av hjemmelaget.

Istedenfor å trygge ledelsen inn til pause ble Arsenal litt ivrige helt på tampen av omgangen. Det straffet seg hardt, for West Ham er også god til å kontre lag i senk.

Minuttet før halvtid var det nettopp det som skjedde. Et innlegg fra Ryan Fredericks ble kontant satt i mål av spydspiss Michail Antonio.

Over i den andre omgangen var det en langt jevnere affære. West Ham skapte et par gode muligheter til å gå opp i ledelsen, men både treverket og oppofrende blokkeringer i Arsenal-forsvaret sørget for at det fremdeles stod 1-1.

Den siste finishen i både det oppbyggende spillet og i sluttfasen stemte ikke helt for Arteta denne kvelden. Det skulle derimot bli noe å juble over til slutt likevel.

Nok en gang var Saka tredje sist på ballen. Unggutten så et godt gjennombruddsløp av midtbanespiller Dani Ceballos som han ville utnytte. Med et godt overblikk spilte spanjolen uselvisk på tvers til innbytter Eddie Nketiah som stod helt ålene foran mål.

Ballen satt sikkert i nota: 2-1 og Arsenal var tilbake i ledelsen.

De siste fem minuttene av kampen var det bare å mure igjen alle sluser, noe de utførte til punkt og prikke.

Etter to kamper stor derfor Arsenal med full pott, til likhet med Everton som før søndagens kamper ligger øverst på tabellen med bedre målforskjell enn Arsenal. En god start på sesongen så langt for de røde og hvite.