• Southampton 1

Gabriel (SM 27)
  • Arsenal 0

Som regjerende mester i turneringen nådde vi bare 4. runde denne sesongen.

Aldri noensinne hadde Southampton klart å slå Arsenal ut av FA-cupen i turneringens historie - før 2021.

Mikel Arteta valgte å gjøre hele 7 endringer på laget som slo Newcastle 3-0 på mandag, der bare Bernd Leno, Cedric Soares, Rob Holding og Granit Xhaka var de eneste som var igjen fra start.

Med andre ord var det de offensive konstellasjonene som ble gjort justeringer på, og det ble veldig merkbart.

De store overskriftene uteble i åpningen, men rundt halvspilt 1. omgang skulle kampens første scoring komme.

Ballen havnet ute hos høyreback Kyle Walker-Peters, som banket ballen hardt mot målet til Arsenal. Gabriel var uheldig og endret ballbanen, som gjorde at ballen snek seg inn i Lenos høyre hjørne.

Så mye mer enn det var det ikke å notere seg fra de første 45, og som så mange ganger denne sesongen måtte Mikel Artetas gutter ut i 2. omgang og jage en scoring.

Men den offensive trusselen, selv om både Bukayo Saka, Thomas Partey og Alexandre Lacazette kom inn fra benken, uteble på St. Mary's.

I løpet av 90 minutter klarte Arsenal bare å få to avslutninger på målet til Fraser Forster. Totalt i kampen ble det bare løsnet 11 skudd fra Arsenals kanoner.

Kampen ebbet derfor ut i 1-0-tap. Et skuffende nederlag, som helt klart var et steg tilbake etter en fin rekke kamper uten tap siden jul.

Revansje kan derimot komme raskt, for allerede tirsdag møtes lagene igjen i Premier League - også det på sørkysten.

FA-cupen ble redningen på en ellers grusom sesong i fjor. Den sjansen får vi ikke igjen i år. Nå står alt og faller på hjemlig liga og Europa League.

For n'te gang må alle mann til pumpene nok en gang, for dette blir en vår det virkelig må jobbes knallhardt for å sikre seg Europa-spill neste sesong.