Fountas (51)
  • Arsenal 2

Luiz (71)
    Aubameyang (74)

Bernd Leno skremte oss med en kjempebrøler, men Arsenal sikret seg seieren i 1. runde av Europa League.

Til tross for en tøff kamp mot Man City søndag, og en ny tøffing mot Leicester kommende søndag, stilte Mikel Arteta med er relativt sterkt lag i årets første gruppespillkamp i Europa League.

Mens man kanskje kunne ha forventet å se Reiss Nelson, Emile Smith-Rowe eller Ainsley Maitland-Niles i startoppstillingen, pumpet Arteta inn både Alexandre Lacazette og Nicolas Pepe i angrepsrekken.

I tillegg fikk, som ventet, Thomas Partey sin første kamp fra start i Arsenal-trøye.

Men selv med big guns up top, så ble det ikke en vanvittig spennende 1. omgang i Østerrike.

En god heading av David Luiz rundt 15 minutters spill var det nærmeste Arsenal kom en scoring før pause, mens hjemmelaget måtte tvinge frem en god redning av Bernd Leno like etter.

Seks minutter etter sidebytte var derimot Leno ikke like parat.

I et mislykket forsøk på å spille seg ut bakfra spilte sisteskansen ballen rett til et høytstående Rapid Wien, og fra skrå vinkel fikk Taxiarchis Fountas sette inn 1-0 for vertene. Rett og slett en helt unødvendig risiko å ta av Arsenal-keeperen.

Men heldigvis skulle feilen ikke bli altfor kostbar. For 20 minutter seinere fikk krølltoppen David Luiz satt inn en etterlengtet utligning.

Et nydelig frispark av Pepe ble pisket inn i feltet. Luiz raget høyest inne i boksen, kastet frem samtlige hårlokker og stanget inn 1-1 for The Gunners.

Det ble starten på noen magiske minutter for gjestene, for bare noen få strakser skulle gå før kampen var snudd helt på hodet.

Mo Elneny, ikke den man skulle forvente var en boksåpner, tredde en sublime gjennombruddspasning til innbytter Hector Bellerin, som igjen spilte inn til en annen innbytter: Pierre-Emerick Aubameyang.

Den gabonske spissen fikk stå helt ålene på fem meter og hadde ingen problem med å sette inn 2-1 for et mørkeblåkledd Arsenal.

Med 15 minutter igjen å spille av kampen var det bare å tette igjen bakover, noe som også ble utfallet. Så selv om det på ingen måte var en spesielt god forestilling, sikret vi oss tre kjærkomne poeng i første kamp i gruppespillet.

Det kommer godt med når vi møter Dunkalk neste torsdag, som gikk på et tap mot Molde i sin første kamp i Dublin.