Aubameyang (117)
  • Newcastle United 0

(eet. 0)

Emile Smith Rowe og Pierre Emerick Aubameyang sendte Arsenal videre i cupen.

Som om ikke kampprogrammet til de engelske klubbene er hardt nok fra før, spilles det denne helgen 3. runde i FA Cupen.

Heldigvis for Arsenal vedkommende fikk vi hjemmekamp mot et Newcastle som har slitt med å finne formen de siste kampene.

Men åpningen på kampen ble alt annet enn spennende, hvor både mangel på publikumslyd og intensitet gjorde at oppgjøret var til å sovne av de første minuttene.

Rundt halvspilt 1. omgang kunne Arsenal ut av ingenting hugge til. Et frispark blå slått hurtig i bakrom på kaptein Pierre Emerick Aubemayang og åpnet opp hele banen for den gabonske spissen.

"Auba" gikk for skudd, som keeper Martin Dubravka reddet mesterlig. Returen havnet hos Willan som ikke fikk presset ballen under tverrliggeren.

Utenom den sjansen var det lite å skrive hjem om fra den første omgangen og lagene gikk til pause etter en relativt kjedsom forestilling.

Ti minutter etter sidebytte var den høyreiste Andy Carroll nære å skyte Newcastle i føringen, men heldigvis for de med Arsenal-øyne gikk ballen til side for målet til Bernd Leno.

Etter den nestensmekken våknet Arsenal mer og fikk stort sett gjøre som de ville på Emirates stadium. Dessverre manglet den siste finishen foran mål, og det hele så ut til å ebbe ut i en målløs affære.

Helt på tampen fikk Arsenal et aldri så lite sjokk da Newcastle rulle opp på venstresiden. Heldigvis reddet Leno både forsøk nummer 1 og den viktige andreballen; en reddende engel i siste liten!

Ennå mer dramatikk ble det da Emile Smith Rowe fikk vist det røde kortet etter en sen takling langt inne i overtiden. Hendelsen ble derimot sett opp igjen av VAR, og dommer Chris Kavanagh gjorde om avgjørelsen til å bare gi gult kort.

Lagene måtte derfor ty til ekstraomganger for å avgjøre kampen - heldigvis 11 mot 11.

Og det skulle vise seg å bli viktig.

Den første ekstraomgangen ble nok en målløs batalje, men drøye 3-4 minutter ut i den 2. ekstraomgangen skulle Smith Rowe gjøre seg gjeldende.

Innbytter Alexandre Lacazette fikk stusset ballen gjennom til den unge midtbanespilleren, og via stolperoten fikk Arsenals nummer 32 banket inn 1-0 i Nord-London.

Et lettelses sukk kombinert med jubelbrøl ble lett å høre på et folketomt Emirates, og Arsenal hadde et godt utgangspunkt inn i de siste 12-15 minuttene.

Den berømte spikeren i kisten kom åtte minutter senere da Aubameyang også tegnet seg på scoringslisten.

Et glimrende forarbeid, nok en gang, av Kieran Tierney gjorde at det ble en enkel jobb for Arsenal-kapteinen å bredside inn 2-0 og dermed sikre avansementet for The Gunners.

En viktig seier for Mikel Arteta og co som nå virkelig har begynt å få kjenne smaken på seier.