Av: Joakim Rødven 24.08.20
  • Manchester United 0

• Arsenal 1

Aubameyang (70)

Første gang siden 2006 tok Arsenal en ligaseier på Old Trafford. Og det fra straffemerket.

De siste 10-15 årene har det vært få lyspunkt i kampene mellom Arsenal og Manchester United når de har møttes i Manchester.

Faktisk må man helt tilbake til 2006 for å finne sist gang The Gunners gikk seirende ut av et ligaoppgjør på Old Trafford.

Den gangen ble Emmanuel Adebayor matchvinner, da togoleseren tuppet inn 1-0 drøye fem minutter før full tid.

Denne gangen ble kampen minst like jevn, mellom to lag som har falt betraktelig på rangstigen siden den gang.

Selv om Arsenal var hakket hvassere enn vertene på Drømmenes teater slet begge lag med å notere seg for scoring i den første omgangen.

Kampens første store sjanse kom midtveis i omgangen da Mason Greenwood fikk avslutte fra skrå vinkel, men heldigvis vartet Bernd Leno opp med en solid benparade for å holde ballen ute av buret.

Det nærmeste noen av lagene kom en scoring før pause var da Willian var i enden av et vakkert flikk-flakk-spill av bortelaget. Brasilianeren fikk avslutte like utenfor 16-meteren til Man United, men ballen klinket i tverrliggeren før den seilte videre opp på tribunen.

Mye av den første omgangen var stillingskrig rundt midten, men etter sidebyttet begynte det å skje litt mer i Manchester.

Før ti minutter av den andre omgangen var spilt fikk kaptein Pierre-Emerick Aubameyang en gyllen mulighet til å skru inn ledermålet da han fikk ballen på rundt 18 meters hold. Dessverre var presisjonen for dårlig og ballen skled utenfor de Geas venstre stolpe.

Og så: midtveis i 2. omgang ble Hector Bellerin tråkket på av Paul Pogba inne i Man Uniteds 16-meter. Spanjolen gikk i bakken, dommer Mike Dean pekte på straffemerket og United-spillerne fortvilte.

Fra 11-meteren var Aubameyang nådeløs. Spissen sendte de Gea til venstre og satte ballen selv til høyre. 1-0 til Arsenal!

Da ble det en kamp om å holde nullen for Arsenal. Det holdt nesten på å gå galt fem minutter før full tid da innbytter Donny van de Beek fikk avsluttet.

Ballen gikk via Elneny, hodet til Leno og rett i stolpen. En skytsengel voktet over oss i den situasjonen - og buret forble rent.

Den en gang fryktede Fergie-time ble ikke gjeldende i kveld, og uten 76.000 gravstore supportere på tribunen ebbet det hele ut i Arsenal-seier.

En sterk prestasjon av Arsenal som egentlig gjort det aller meste riktig i dette oppgjøret. Samtidig ble dette den andre, strake seieren Arsenal har tatt mot United. Som de aller fleste husker var jo Mikel Artetas første seier som Arsenal-manager mot nettopp United 2. januar i år.