Aubameyang (13)
  • Liverpool 1

(str. 4)
    Minamino (74)

Det måtte straffesparkkonkurranse til, men Mikel Arteta dro i havn sitt andre trofé som Arsenal-sjef.

For andre gang i sin Arsenal-karriere, som hovedtrener, var Mikel Arteta tilbake på Wembley da Arsenal skulle opp mot Liverpool i Community Shield lørdag kveld.

Det har vært en svært annerledes oppkjøring til årets sesong, og bare én treningskamp har blitt spilt for Arsenals del før oppgjøret på Englands nasjonalarena.

Men det var The Gunners som kom best igang mot de regjerende seriemesterne.

Før kvarteret var spilt dro Pierre-Emerick Aubameyang seg flott inn fra venstrekanten, banket til og curlet ballen inn i det lengste hjørnet bak Alisson Becker.

Eddie Nketiah var nære å doble ledelsen noen få minutter seinere, men denne gangen var Liverpools sisteskanse med på notene og avverget scoring.

Arsenal så ut til å være mest klare for oppgaven i den første omgangen, men flere scoringer ble det ikke før pause og lagene gikk i garderoben halvveis med stillingen 1-0 til de hvitkledde fra London.

Etter sidebyttet virket fjorårets sesongs beste lag mer på hugget. Bare en god redning av Emi Martinez tidlig i den andre omgangen nektet en scoring av Sadio Mané.

Men også Liverpool skulle tegne seg på scoringslisten denne lørdagskvelden.

Etter noe klabb og babb inne i Arsenals målfelt så havnet ballen hos innbytter Takumi Minamino, og japaneren hadde ingen problemer med å sette ballen trygt i buret.

Scoringen ga Liverpool ny energi, mens for Arsenals del så det ut til å være nok å forsvare seg inn til straffesparkkonkurranse de siste 15 minuttene.

Det ble også utfallet, og som det ofte gjør i Communiy Shield skulle det hele avgjøres fra 11-meteren.

Der var Arsenal fullstendig nådeløse. Unggutten Rhian Brewster bommet på Liverpools tredje straffe og ettersom Arsenal hadde scoret på alle sine straffer ved Reiss Nelson, Ainsley Maitland-Niles, Cedric Soares og David Luiz, var det opp til kaptein Aubameyang til å avgjøre det hele.

Den gabonske spissen fintet ut keeper Alisson, sendte brasilianeren feil vei og sikret Mikel Arteta sitt andre trofé som Arsenal-trener.

Mye positivt å hente ut fra dette oppgjøret - og det blir helt garantert en spennende sesong i vente for de med hjerte i Arsenal.