Jota (88)
  • Arsenal 1

Lacazette (26)

Regjerende seriemestre Liverpool ble for sterke på Anfield.

Foruten Community Shield-triumfen og Arsenals 2-1-seier i vår, da Liverpool allerede hadde sikret ligagullet, må vi helt tilbake til april 2015 for å finne sist gang Arsenal slo Liverpool.

På toppen av det: sist gang Arsenal kom seirende ut av et oppgjør på Anfield var ytterligere tre år tidligere.

Det var derfor liten tvil om at det var vertene som var storfavoritter i Merseyside mandag kveld.

Og det var de rødkledde på Anfield som kom best i gang. Hjemmelaget fikk stort sett diktere kampbildet i åpningen, men Arsenal klarte å holde unna.

Både en god reaksjonsredning av Bernd Leno og et stolpetreff sørget for at nullen fremdeles var holdt etter halvspilt 1. omgang. Så skulle det skje ting i den andre boksen.

Liverpools Andy Robertsen skulle rutinemessig klarere unna et tilsynelatende enkelt innlegg av Ainsley Maitland-Niles, men skotten misset fullstendig på ballen og serverte isteden en perfekt ball til Alexandre Lacazette inne i feltet.

Franskmannen bommet også kraftig på sitt avslutningsforsøk, faktisk såpass mye at det satte Alisson Becker helt ut av spill - og ballen dalte i en fin bue over den brasilianske keeperen.

1-0 til Arsenal, riktig nok mot spillets gang.

Men Arsenal kom fort ned på jorden igjen. I løpet av 140 sekunder stod det plutselig 1-1 på måltavla.

Etter et godt angrep av Liverpool fikk Mohamed Salah avsluttet fra skrå vinkel. Leno gav en retur på avslutningen og der dukket Sadio Mane opp på bakerste stolpe. Kald og rolig avslutning, og lagene var like langt.

Syv minutter senere kombinerte de to backene til Liverpool hvor Trent Alexander-Arnold pisket inn et godt innlegg og Robertson gjorde opp for seg ved å sende vertene i føringen.

Da kunne Jürgen Klopps menn cruise inn til pause med en ledelse, som etter spillet var helt fortjent.

Arteta valgte i denne kampen å spille med tre stoppere, som han har gjort med hell hittil i år, men mot et dyktig Liverpool-lag ble dessverre presset ikke sterkt nok til å true fjorårets seriemester nevneverdig.

Lacazette hadde to store muligheter ålene med Alisson i løpet av bare tre minutter rundt halvtimen spilt, men franskmannen misbrukte begge mulighetene. Det straffer seg hardt mot et så godt lag, for det va mulighetene Arsenal fikk i den 2. omgangen.

Innbytter Diego Jota, nyinnkjøpt fra Wolverhampton, punkterte kampen like før full tid med scoring i debuten. 3-1 på Anfield og Arsenal måtte innse at årets første nederlag ble et faktum.

Etter kampen viste statistikken et ballinnehav på 66-34, og 9-3 i avslutninger på mål. Det er derfor ikke en underdrivelse at Arsenal ble trykket heftig bakpå. Avstanden mellom klubben er nok, dessverre, godt synlig.

Men en ny sjanse til revansje venter allerede torsdag kveld. Da møtes lagene til dyst nok en gang, denne gangen i Carabao cup (ligacupen). Også denne denne kampen spilles på Anfield.

Det blir forhåpentligvis en mye med spennende kamp sett med Arsenal-øyne.