Nketiah (42)
    Willock (44)
    Pepe (46)
  • Dundalk 0

Det tok tid før det løsnet, men til slutt ble det en komfortabel seier mot det irske laget.

Dundalk fikk en god start da de tok ledelsen mot Molde i forrige runde, men mot Arsenal var det ingen som helst tvil om hvem som skulle komme seirende ut.

Selv om det tok veldig lang tid før Arsenal klarte å skru på gassen, var det tydelig at vertene på Emirates var det førende laget.

Likevel måtte man vente til slutten av 1. omgang før det skulle bli spennende.

Først var Pepe svært nære å banke inn et langskudd, men forsøket gikk innom både det ene benet etter det andre. Ballen havnet til slutt i beina til Eddie Nketiah, men unggutten fikk ballen litt for brått på seg til å kunne klare å styre kula på mål.

En smått sjokkert 21-åringen måtte derfor bare se ballen, utrolig nok, gå utenfor før han kastet seg ned i knestående i fortvilelse.

Men unggutten skulle få sin revansje.

Etter et hjørnespark tre minutter før pause bommet keeper Gary Rogers fullstendig på ballen, og etter god gammeldags klabb og babb fikk Nketiah kastet frem en fot og pirket inn 1-0 for Arsenal.

Da løsnet det virkelig for The Gunners. Under to minutter senere utnyttet Arsenal en feilpasning i farlig område hos Dundalk og satte i gang en kontring.

Pepe prøvde å skyte, men ballen ble blokkert i et Dundalk-bein. Det gjorde derimot at ballen la seg perfekt i beina på en fremadstormende Joe Willock, og midtbanespilleren var nådeløs foran kassa. Sikker avslutning til 2-0.

Dermed kunne Arsenal ta med seg en ganske komfortabel tomålsledelse til pause.

Den ledelsen ble økt så å si rett fra avspark. Arsenal gikk rett i angrep og Nicolas Pepe fikk vartet opp med litt magi før han curlet ballen inn i det lengste hjørnet. Vakkert, og 3-0.

Resten av oppgjøret ble egentlig ikke spennende i det hele tatt, og det er for så vidt greitt. Arsenal cruiset seg gjennom den 2. omgangen uten å bruke altfor mye krefter.

Også hyggelig for debutant Runar Alex Runarsson å få sine første minutter i stolpene bakerst, attpåtil med clean sheet. Definitivt en godkjent kamp av islendingen.

I tillegg var dette en viktig selvtillitsboost som Arsenal virkelig trente inn mot oppgjøret mot Manchester United på Old Trafford førstkommende søndag.